Куриозите в изборния ден

OFFNews 11 юли 2021 в 19:46 4433 0

Снимка Архив - БТА

Изборният ден не преминава без куриози - жена гласува за около час, член на избирателна комисия изключи машината, за да си зареди телефона, шамар и касов бон вместо разписка, са сред най-любопитните случаи от деня.

Във варненското село Каменар пък 57-годишна жена гласува за близо час, съобщи БНТ. Тя заявила, че е неграмотна и не може да прочете инструкциите. Сийка Йорданова се опитала да гласува няколко пъти, но въпреки инструкциите от членовете на избирателната комисия и помощта на техника след третия опит тя не успяла. Оказало се, че жената маркирала първо преференцията, а след това номера на желаната партия, поради което и машината не отчитала вота ѝ.

В Костинброд пък машина изкарва касови бонове вместо разписки, предаде БНР.

37-годишен мъж удари зам.-председателя на секционната избирателна комисия в с. Капитан Петко, Шуменско, съобщи по-рано днес БНТ.

В една от секциите в Добрич пък член на избирателната комисия гласувал вместо избирателя, който се затруднявал с машинното гласуване, пише БНР.

В плевенското село Буковлък пък жена се оплака, че не са разбрали за кой номер да гласуват. "Не ме сме разбрали за кой номер да гласуваме. Просто не знаем нищо. Друг път са минали с коли и ни даваха пари, това-онова, ама сега...", коментира разочарованата жена пред БНТ.

В секционната комисия в район "Приморски" пък избирател е гласувал два пъти с една и съща карта без да я изважда от устройството, съобщи БНР.

В Самоков пък трима души са хванати да гласуват по няколко пъти в различни секции, съобщи БТВ.

В една от секциите в Симитли пък избирателите масово гласували с придружител, пише БНР.

В Сандански пък член на секционната комисия изключил машината, за да си зареди телефона, съобщи "Сега".

На този фон избирателната активност в затворите и арестите, сред подсъдимите без влязла в сила присъда, избирателната активност към 14:00 ч. е била 95%, заяви пред БНР заместник-министърът на правосъдието Мария Павлова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови