Колко отидоха да гласуват до 9 часа според екзитпола

OFFNews 14 ноември 2021 в 10:12 5042 0

Избирателната активност е 4 на сто към 9 часа, обяви Галъп. На вота на 11 юли до секциите са отишли 6,9%, но в 9,30 часа, а през април - около 6 на сто. 

Активността и в президентския, и в парламентарния вот е почти идентична, отбеляза пред БНР изпълнителният директор на агенцията Първан Симеонов. 

Според социологическата агенция "Маркет линкс" час след началото на изборния ден - 8.00 часа, избирателната активност е: 1.2% за президент и 1.3% за Народно събрание. Това съобщи управителят на агенцията Добромир Живков по бТВ. На предишните парламентарните избори през юли към 8:30 ч. активността е била 1,6%, а на вота на 4 април - 3,2 на сто. 

По данни на агенция "Тренд", с която работи Нова телевизия, днес към 8.00 часа избирателната активност на национално ниво е 1,7 на сто. 

По принцип президентските избори винаги са били водещи и са се радвали на повисока избирателна активност, отколкото парламентарните. Регистрира се обаче интересно обръщане в хода на кампанията. Ако в самото и начало по-голям дял от хората заявяваха, че ще гласуват за президент, отколкото за парламент – в края на кампанията парламентарните избори започнаха да предизвикват по-голям интерес, коментира по бТВ Боряна Димитрова от "Алфа рисърч". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови