Quantcast

Кои БГ формации влизат в Европарламента: прогнозите на проф. Константинов

OFFNews Последна промяна на 26 април 2014 в 15:37 6116 10

Михаил Константинов.
Михаил Константинов.

В момента в очаквания Европарламент националисти няма. При нас национализмът като че ли малко изостава от тази вълна, която в момента залива Европа. Нашите националисти малко закъсняха, не успяха да се впишат. Това коментира пред bTV математикът проф. Михаил Константинов пред bTV.

ГЕРБ, БСП, ДПС, „България без цензура”, Реформаторският блок и АБВ - това са шестте партии, които в момента имат някакъв шанс да излъчат свои представители в Европарламента. Като съществуват два варианта на разпределение на местата – съответно 6:5:3:2:1:0 и 6:5:3:1:1:1, прогнозира проф. Константинов.

Трите мандата на ДПС и в двата сценария на се много сигурни – трябва да си ги заработят. За да получат три мандата, им трябват 350 000 гласа, но при тях винаги има скрит вот, допълни математикът.

„България без цензура” събира много националистически вот. Хората, които заявяват в момента, че биха гласували за „България без цензура”, много от тях са националистически мислещи бивши „ГЕРБери” или части от „Атака”, каза още Константинов.

Според прогнозите на експерта на 25 май ще гласуват около 2,8-2,9 милиона българи.

Той обясни, че националната квота за един евродепутат се формира от броят на действителните гласове, разделен на 17 - или 5,88% от действителните гласове. Тя ще бъде между 155 до 180 хиляди гласа.

Според него независимите кандидати за евродепутати нямат никакъв шанс.

Най-успешният независим кандидат на такива избори е печелил 0,33 при необходими 5,88, т.е. той е взимал 18 пъти по-малко. Но това не значи, че независимите не трябва да участват. Те трябва да участват, да използват платформата, която ще им се даде, и да кажат нещо смислено, което да допълва визиите на партиите, обясни Константинов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.04 2014 в 16:59

Този профессор-е еврейски равин и страда-от кретенизъм,болест ор кровосмешение,много хора тъпаци в БЪлгария смята че сме герои спасибо евреите от Хитер,напротив нетрябвало да?ги спасяваме ,а да гоним,защитой сега България-е-рай за?еврейската мафия,крадет и убивать народа,гонят го и чистят място за?еврейски поселения,труба да-ги гоним на всяка цена,разрушават държавата

27.04 2014 в 10:56

До преди 2 години го уважавах този професор!

Но, сега от ден на ден губи моето доверие ! -

Само преди - 1-2 месеца той твърдеше,
че ще влезнат само 4 партии! Сега вече казва 5-6 !
Тогава го апострофирах, че партиите - от 5 до 7 !

Най-гнусното е, че професорът се опитва да внушава -
кои ще са тези партии - при условие,
че е сигурен само в 3!
И накрая - една подсказка за "професора" :

Не изпускайте - КОД - Антония Първанова,.... и Атака !

26.04 2014 в 22:52

Няма държава когато мало и голямо почва да плюе властта в държавата и всеки си търси правата и свободите и постоянно се сблъскват нашите права и свободи със свободите на другите.Голям сеир е като се даде право на глупавата тълпа да гласува кои да и го слага)).При гласуването на болшинството решението винаги е глупаво ,защото мнозинството е малоумно и редко са умните в тълпата ,която винаги се държи варварски.Сетете се че Аспарух не е създал България с избори и неговата власт е по наследство от рода Дуло .Цар Симеон I също не е избиран от народа,но е бил император на българи и ромеи и България е била на 4 морета и до Карпатите,НАТО и ЕС не е имало и Русия не е имало и всички ги е било страх от българите хуни наледниците на великия Атила -император на Рим ,женил се е на сестрата на императора Валентиано,да зная че ще спорите за това уточних

26.04 2014 в 22:21

Ако сега бяха изборите за Европарламент, за кого бихте гласували?
http://www.capital.bg/interaktiv/anketi/?guid=4820

26.04 2014 в 17:54

Нямало националисти? Е как бе, професоре? ДПС какво са? Националисти, ама турски, не български!

26.04 2014 в 17:54

Понеже съм от такъв район,обяснявам "скрития вот".Няма да пусна "билета",този път.
Цяла година псуваш агите,че пак нямаш работа макар ,че на предните избори си завел цялата рода да гласува с "билет" 40.Пак сам пред себе си се кълнеш,докато чакаш унижен пред вратата на агата да ти "даде" 20лв. за лекарства или 200 за погребение.-"Няма да гласувам за тях".Ноща преди изборите ти носят 1пиле,1кг брашно ,1 олио 30 лв на "глава".Срам те е ,затова вота е скрит.

26.04 2014 в 16:54

... № 10 !!!... никакво "независимо за кого" !

... добре де... лево( икам да кажа не-дотам десно)ориентираните бива да се насочат към природозащитниците, предлагам :) Окуражавам... ПРИВЕТСТВАМ!

... хахахахахаха

... бой! по бесепе... иначе казано: мила бабо, ай глей си плетката...

... хахахахахахаха

26.04 2014 в 16:48

Колкото по-масово се гласува, независимо за кого, толкова повече се вдигат необходимите 5,88% като брой гласове. Гласувай, народе. Това е единственото спасение.

26.04 2014 в 16:18

... длъжни сме да възобновиме Протеста!
... въпреки медийното затъмнение в беге, европейците може и да ни "простят" предателството на правителството на виетнамеца одрискарски... 76 евросоциалисти вече глсуваха в ЕП СРЕЩУ! гея сатанишев... нека ги Подкрепим... гласувайте против Статуквото... гласувайте за Република България с № 10 или №10/2 ако предпочитате... но! гласувайте...
ДС - на бунището!
Руското ФСБ е в Поморие и НЕ Е на КУРОРТ!... Фалшификацията на изборите е НЕИЗБЕЖНА!
но с ПРОТЕСТИТЕ СИ ще покажем какъв е ИСТИНСКИЯТ ВОТ!
Помогнете на Европа в борбата с ПЕС(червената чума!), за да ви помогне и тя!
... моля, гласувайте!... пък може и референдумче да ви "пусна" ;)...

... хахахахахахахахаха

26.04 2014 в 16:16

Извинявайте много ама някои би ли обяснил какво ще рече това "скрит вот" ?