Каракачанов: Не искам нито един квартал в София да бъде бетонно гето

ОFFNews 18 октомври 2016 в 17:52 3014 2

Снимка ВМРО

Снимка от срещата на Каракачанов със симпатизантите в кв. Младост.

"Не искам който и да е квартал на София да бъде бетонно гето". Това каза кандидат-президентът Красимир Каракачанов на откриването на кампанията на кандидата за кмет на район „Младост“ на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Мария Цветкова.

"Познавам Мария поне от 10 години като пламенен журналист, смел човек, който се бори, не крие истината. София 25 години се управлява мърляшки. Последните години ни запознават само с репортажчета от откриването на метростанции, булевардчета и рязане на лентички. Искаме да се запознаем с това колко пари са отишли на вятъра или в джоба на някого. Защо 25 години тези проблеми, за които се говори – липсата на детски градини и площадки, липсата на паркинги, липсата на сигурност - не се разрешиха. Къде отидоха парите за това", попита от трибуната лидерът на ВМРО.

"Не приемам хвалбите им, че са много добри управници на София. София е мръсна, независимо, че я чистим непрекъснато. Вижте бюджета за почистването ѝ и си представете колко от тези пари не са отишли по предназначение. Само вземете за пример р-н „Младост“. Колко пъти имаше скандали за незаконното застрояване на тревни площи – многократно. ГЕРБ два пъти се провалиха в „Младост“. Не вярвам, че когато два пъти статуквото, което управлява столицата, се провали на едно и също място, трети път ще има резултат", заяви Каракачанов.

Той подчерта, че в лицето на кандидата за кмет на „Младост“ от „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Мария Цветкова жителите на района ще имат една енергична жена, която има опита, но и сърцето и отношението към проблемите на хората.

Мария Цветкова на свой ред допълни, че като районен кмет ще обърне сериозно внимание на незаконното строителство, презастрояването и лошото сметопочистване.

Каракачанов продължи изказването си с акцент върху президентската надпревара:

"Президентската кампания е по средата си. Уплашихме всички, както е видно. Страх ги е, че като отидем на балотаж, печелим изборите. Мисля, че ще отида на балотаж, защото знам, че българският народ иска президент-патриот, а не марионетка, която премиерът бие зад врата. Аз нямам амбиция да ставам военен министър. Патриотизмът е кауза и не се продава за постове. След като спечелим президентските избори, България ще има правителство, в което патриотите ще бъдат основен фактор", подчерта Каракачанов.

За пореден път обърна внимание, че проблемът с българските общности зад граница се „покрива“ от управляващите: 

"Проблемът с българите в Украйна е голям. Те нямат достъп до българско радио и телевизия, но държавата си затваря очите заради американското влияние там. В Западните покрайнини също има наши сънародници, но държавата мълчи, защото сръбското правителство било прозападно. За Македония нищо не се говори, защото там няма секции, каза Каракачанов. Отново подчерта, че Патриотичният фронт никога не е искал да се закриват секции и да се ограничава правото на глас на българите зад граница. Единствената цел е да бъдат спрени манипулациите с гласовете от Турция", поясни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови