Калфин най-подготвен за президент според зрители на дебата по бТВ

OFFNews 03 ноември 2016 в 10:36 3101 1

Кандидатът за държавен глава на коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“ е победител от четвърти пореден президентски дебат снощи по бТВ, твърдят от АБВ, като се позовават на проведено след диспута представително експресно онлайн изследване между 700 респонденти от агенция „Онлайн Сълюшънс". Проучването е сред собствената й онлайн общност и е извършено със собствени средства .

Първият поставен въпрос е за убедително представяне на тезите на кандидатите, което включва комплексна оценка на тяхната вербална и невербална комуникация. 

Кандидатът на Патриотичния блок Красимир Каракачанов е представил най-убедително тезите си пред зрителите според над 32% от участниците в изследването. Непосредствено след него се нарежда кандидатът на коалиция „Калфин президент„ Ивайло Калфин. За него гласът си са дали 27% от анкетираните. Трети в надпреварата за зрителската подкрепа се подреждат кандидатът Веселин Марешки с 23%, а Трайчо Трайков печели поддръжката на 17 на сто. 

Вторият поставен въпрос е за зрителска оценка на подготовката на кандидатите за поста и реферира с демонстрираните от тях компетентност,знания, фактология и опит. Тук подкрепата за Ивайло Калфин нараства до 38% от респондентите, втори се класира Красимир Каракачанов с 27% от анкетираните. Веселин Марешки е акумулирал 19% от зрителския вот, а Трайчо Трайков -16%. 

Третият въпрос също е ключов и представлява оценка на зрителите кой от кандидатите, участвали в дебата, си представят в най-висока степен като бъдещия държавен глава. На този въпрос оценката за Ивайло Калфин отново е най-висока и достига 32% от респондентите. Оценката за Красимир Каракачанов остава стабилна и се материализира в 28% от анкетираните. Третото място остава за Веселин Марешки с 21%, а със сравнително близки стойности близо до него е Трайчо Трайков с 19%. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови