Йотова: Трябва план за спасяване на българското село

OFFNews 24 октомври 2016 в 09:36 1488 0

Снимка БСП

Необходима е обща национална политика по решаването на трите приоритетни проблеми пред държавата ни - сигурност, демографска катастрофа и бедност. Това заяви Илияна Йотова, кандидат за вицепрезидент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, по време на срещите си в Добричка област. Тя посети няколко селища и разговаря с хората в препълнени зали.

„Освен че искам да ви кажа какво предлагаме с ген. Радев, аз искам да чуя и вашите въпроси, позиции, страхове, надежди”, обърна се тя към жителите на село Плачи дол. Хората се оплакаха от ниските си доходи, липсата на грижа от страна на държавата за поддържане на техния поминък, обезлюдяването и несигурност.

„Важна задача пред нас с ген. Радев е съдбата на българското село. И това не е проблем само на Северозапада, а на цялата страна. Необходим е национален план за спасението на българското село. Ние имаме изготвен. Убедени сме, че България трябва да развива високи технологии и земеделие. Сега имаме Родина, но нямаме държава. Без съдействие и подкрепа на държавата в тези трудни времена хората не могат да се справят”, посочи Илияна Йотова. Според нея за район като Добруджа земеделието е от ключово значение, а в същото време, вместо да помага на производителите, правителството пречи като влошава още повече отношенията с Русия, където би могла да се реализира българска продукция. „Загубите от санкциите спрямо Русия са над половин милиард долара, а Борисов буквално преди дни поиска още”, възмути се Йотова. 

По думите й първостепенна задача на управляващите трябва да е сигурността на границата. Затова остава неясно защо, ако има заплаха, при това от второ ниво, настоящият президент не свиква КСНС. „Налице е бежанска и мигрантска криза. В тази ситуация Плевнелиев отново липсва, а утре може да е късно”, предупреди тя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !