Изборният ден започна нормално в София, проблем с три машини във Великотърновско

OFFNews 21 ноември 2021 в 08:39 1496 1

Снимка Getty Images/Архив

Изборният ден в София започна нормално точно в 7:00 ч. Право на глас в столицата имат 1 180 657 души. Подготвените секции са 1717 секции, като в 681 ще се гласува с 2 машини.

Във Великотърновска област бяха открити проблеми с три машини. 

В Дебелец една от машините заработи за кратко, но след това спря. От секцията очакват решение от РИК дали ще преминат на хартиено гласуване. Първо обаче трябва на място да пристигне техник, който да опита да отстрани проблема, съобщава Нова ТВ. 

В Горна Оряховица проблем има с две машини. 

Около 1000 души ще трябва да гласуват в единствената секция в сливенското село Чинтулово. По информация на бТВ член на секционната комисия е болен, а друг се е почувствал зле. Очаква се решение на РИК дали да бъде изпратен друг член на комисията, или да се продължи с човек по-малко. 

В секция в Добринище една машина също не е проработила. В секцията обаче има 2 машини.

В една от секциите в Пловдив също не работи машината и гласуването ще е с хартиена бюлетина. Проблемът е установен в събота. Сигнализирано е в ЦИК, но машината не е заменена с друга. В града са разкрити общо 481 секции. 

31-ва секция в Бургас минава на хартиени бюлетини. Причината е, че членовете на секционната избирателна комисия не могат да открият къде са смарт картите, нужни да се вкарат в четците на машините, за да се упражни правото на вот. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

21.11 2021 в 10:59

То в Търново е винаги така...там винаги са неразбрали,винаги нещо се случва "не като ората" и накрая Митьо Пищова - президент,а свинята Пеевски - министър.....да им се неначуди човек....