Изборният ден в Нова Зеландия приключи

OFFNews 21 ноември 2021 в 09:59 935 0

Българите във всички държави в Европа, където са разкрити избирателни секции, вече могат да гласуват във втория тур на изборите за президент и вицепрезидент, след като заради часовата разлика в 9:00 ч. българско време започна изборният ден във Великобритания, Ирландия и Исландия.

Най-голям брой избирателни секции зад граница са разкрити във Великобритания – 132. В Обединеното кралство сънародниците ни имат възможност да гласуват и на два острова там – Ман и Джърси, съобщават от Министерството на външните работи.

В 8 ч. българско време отвориха и избирателните секции в Централна Европа. Гласуват и сънародниците ни в Гърция, където началото на изборния ден съвпада с това в България. Изборният ден в Турция започна в 6 часа българско време, като там секциите са 126.

В 9 ч. българско време приключи гласуването в най-рано отворилата изборна секция – в Крайстчърч, Нова Зеландия. Последни ще затворят изборните секции в американските щати Калифорния, Аризона и Невада, както и на западното крайбрежие на Канада, където изборният ден приключва в 6 ч. българско време в понеделник.

Адресите на избирателните секции са публикувани на сайта на МВнР на следния линк: https://mfa.bg/bg/3715 , а списъците за гласуване извън страната на: https://mfa.bg/bg/3714.

Всички 326 машини са изпратени и доставени навреме до определените за машинно гласуване 208 секции. Зад граница са изпратени и 710 000 бюлетини. Единствено бюлетините за секцията в Нова Зеландия, за две секции в Австралия и една в САЩ не бяха доставени навреме. Бюлетините за тези секции са разпечатани на място, като за целта от ЦИК е  изпратен по електронен път специален образец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови