Quantcast

Изборите в Галиче не минаха без нарушения, откриха фалшифициран протокол (обновена)

ГЕРБ и БСП отиват на балотаж

OFFNews Последна промяна на 20 май 2018 в 20:42 7061 2

Под засилено полицейско присъствие и напрежение в края на изборния ден премина гласуването за кмет в пословичното село Галиче.

В спора за кметското място спорят трима. Те ще наследят осъденият вече бивш кмет Ценко Чоков.

Той има присъда на първа инстанция за отвличане, побой и палеж, а в Галиче са без кмет от две години.

По време на изборния ден представители на БСП в една от мобилните подвижни секции откриха фалшифициран протокол.

Той е открит с вече попълнените гласове и написан невалиден час - на документа пишело 20:15 часа, а е намерен преди това.

Председател на секционната избирателна комисия, която е оформила протокола с невярно съдържание, е баща на народен представител от ГЕРБ, пишат на сайта си от БСП.

В избирателната комислия в Бяла Слатина е получен сигнал, че в Галиче е отвореан урна преждевременно и преди края на изборния ден.

Сигналът е разгледан, но молбата на жалбоподателя за анулиране на гласовете от секцията, е отхвърлен. Според Комисията нарушението, което е направено, не влияе на резултата, тъй като става въпрос за подвижна секция и в нея са гласували на 100% от избирателите.

Крайните резултати станаха ясни около 21 часа. Кандидатите на ГЕРБ (страхил Стоянов) и БСП (Веселин Тушинов) отиват на балотаж.

Стоянов е събрал 369 гласа, а неговият опонент от БСП - 388.

Изборният ден в населеното място приключи при 61 % избирателна активност. Гласували са 915 избиратели от 1497 имащи право на глас. На територията на кметството бяха разкрити 4 избирателни секции.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14751

2

Нострадамус

21.05 2018 в 11:53

Машината за избори на Герберастите отново работи на пълни обороти. Цветанов НЕ спи а изпълнява заръката на лидера Боко Трети - да не фалшифицира гласове на избирателите, а
директно да фалшифицира протоколи от избирателните секции и въпреки това кандидата на партия ГЕП (герб) - Стоянов е събрал 369 гласа, а неговият опонент от БСП - 388.!!!