Хекимян: Трябва да привличаме таланти и да ги задържаме в София

OFFNews 10 октомври 2023 в 16:22 1201 3

Антон Хекимян

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Кандидатът за кмет от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян и общински съветници от партията представиха управленската програма за развитие на София

Кандидатът за кмет от ГЕРБ/СДС Антон Хекимян и общинските съветници от партията представиха днес управленската си програма за развитие на София през следващия мандат. 

Да има годишни програми за ремонти в районите е една от моите идеи, които се радвам, че бяха приети от семейството на ГЕРБ. "Аз искам и ще остана гражданинът Антон Хекимян, и макар семейството на ГЕРБ да ме приеха, трябва да изпълнявам и гражданския си дълг, а той е и да търся кусури", обясни  Хекимян. Сред приоритетите си той изтъкна създаването за стандарти със спазване на всеки детайл, здравеопазване, образование...Трябва да привличаме таланти и да ги задържаме в града, подчерта той. 

Пътната безопасност е моя лична кауза. Трябва контрол, а това означава и силна роля на инспектората във всеки район. Това не са само идеи, а стъпват на вече направеното, здрава основа, над която да се надгражда, изтъкна кандидатът за кмет на ГЕРБ. В клуб Перото на НДК да го подкрепи бе и столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

В София има 174 общински училища, 70 от тях продължават обучение на двусменен режим. Целта ни е постепенно преминаване на едносменен учебен процес, представи Диян Стаматов програмата за образование на ГЕРБ-СДС. Още 10 сгради на детски градини ще са готови до края на годината, така в 60% от районите няма да има недостиг на места за децата от 3 до 6 години. За 4 години ще построим 37, обеща той. Стаматов допълни, че догодина ще има 15 нови постройки. 

На всяко криво паве, което е снимано, строим километри. По 200 градински годишно ще се обновяват, заяви Прошко Прошков. 

Настоящият председател на СОС и кандидат за съветник Георги Георгиев обяви: Тротоари, тротоари, тротоари... по 100 км. годишно ще се ремонтират. Построеното метро е оттук почти до Ихтиман, отчете той. 

Георгиев обеща 7 нови паркинга в кварталите. Многоетажен в Надежда ще бъде открит до дни, информира той. 

Готови сме със законови промени, които да увеличат отстоянията между сградите в жилищните комплески - това е начин да се справим с презастрояването, каза още Георгиев.

Мирослав Боршош представи приоритетите в сектор култура, а д-р Антон Койчев обеща да продължат инвестициите в общинските ДКЦ. В програмата на ГЕРБ за София е разписано и развиване на масовия спорт. 

Бягането за София е маратон, който си заслужава, подчерта Антон Хекимян. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2500

3

Козон

10.10 2023 в 17:40

То много работи трябват, но въпросът е дали един бойков мисир е правилният човек, който да ги свърши. Аз се съмнявам.

1419

2

Dido

10.10 2023 в 17:16

Тоя амбреаж се е взел толко' насериозно, че вече си вижда втори мандат...Тия лапачи и лапачки около него му правят много лоша услуга, като му помпат егото денонощно...Като паднеш от високо мно'о боли, ша знайш, ХиХимянче!!

2073

1

Johnny B Goode

10.10 2023 в 16:54

Ако са таланти като теб, "мерсим ние от такива таланти" (да цитираме Айшето)
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки