Горан Благоев: Срамно е най-внушителните паметници у нас да са на Съветската армия

OFFNews Последна промяна на 17 октомври 2021 в 13:48 436 0

Срамно е най-внушителните паметници в България да са на Съветската армия, а не на български герои.

Това заяви в онлайн среща с избиратели кандидатът за президент Горан Благоев, издигнат от Национално обединение на десницата, и посочи за пример София и Пловдив.

По думите му докато продължава зависимостта на страната ни и на българския политически елит от Кремъл, корупцията ще продължи да ограбва доходите и българите ще остават най-бедни в ЕС. „Не е вярно, че държавният глава няма възможности за влияние върху управлението на държавата“, обясни Горан Благоев.

Според него, с авторитета и изявената твърда воля, президентът може да изисква от управляващите да водят политики в полза на гражданите и за повишаване на техните доходи, а не да раздават парите им на приближени фирми в корупционни схеми, каквато е практиката досега. „Като държавен глава аз ще имам възможността и със сигурност ще го правя, публично да настоявам за конкретни решения срещу бедността. Решения, които чувствително да повишат доходите на българските граждани, защото съм дълбоко убеден, че именно бедността и липсата на финансова сигурност прави хората зависими. Задачата на десницата е да създаде правила за свободна икономика, високи доходи и достоен живот за всеки гражданин. Без десница, всяка държава е обречена на бедност, лъжа и корупция. 30 години България живее в тази реалност“, продължи Благоев.

„Нужна е лустрация, за да скъсаме с лъжата и задкулисието на номенклатурата на БКП, чиито роднини и приближени днес продължават да ограбват България“, категоричен е кандидатът за президент на Национално обединение на десницата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови