Горан Благоев: Будителството е достояние за всеки, който отстоява истината и справедливостта

OFFNews 31 октомври 2021 в 12:50 773 0

Истината и правият път са посочвали единици, масата е вървяла към урвата, имената и делата на тези единици се помнят, но това се случва с образована нация, заяви кандидатът за президент на Национално обединение на десницата Горан Благоев пред БНТ.

Горан Благоев е подготвил призив по повод 1 ноември – Ден на народните будители. В неделния ден той ще обиколи всички централни улици в София и ще го раздаде.

„В този призив се казва, че ние родителите възпитаваме бъдещите будители. Всеки може да бъде лидер, защото будителството е достояние за всеки, който отстоява истината и справедливостта“.

„Будителството го има и днес. Трябва да се обединим около своите духовни лидери, защото в много отношения не ги чуваме. Това са и учителите, и музейните работници – една от най-онеправданите категории в момента са именно – те. За съжаление музейните работници са твърде малко като електорално влияние затова никой не им обръща внимание. Хора с мизерни заплати опазват българската памет. Това не бива да се случва“, категоричен е кандидатът за президент на Национално обединение на десницата.

По думите на Благоев трябва да има повече пари за култура.

„Излиза, че държавата помага и дотира само най-кресливите браншове, тези от които очевидно зависи нечий избор и влизане в парламента“, споделя наблюденията си той.

По думите му трябва да мислим за всички хора, които създават икономиката на Българи: "Има много други, които не излизат на улицата и не протестират. В крайна сметка бизнесът е конкуренция. Ако ти в едно изпитание не можеш да излезеш и да изплуваш не ставаш за бизнесмен“.

„Поисках да изляза с обръщение за 1 ноември като кандидат за президент към българите, защото ние много често робуваме на чуждопоклонство. Трябва да отстояваме нашите ценности и идеали. Нашите идеали са показали, че когато сме сплотени, когато вярваме на авторитетите си, следваме интелигенцията си може да постигнем всичко, защото българинът в болшинството си не харесва учения, интелигентния човек- това е големият проблем“, допълни кандидатът за президент.

Според него българинът трябва да се доверява на този, който е малко по-учен от другия, на този който е прочел вагони книги. "Отговорността и зрелостта на българския политически елит след 14 ноември е да създаде едно работещо правителство“, каза в заключение Горан Благоев.

Избори 2021!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови