Глас Народен: Има герои, които историците се опитват да заметат под килима, но не трябва да бъде така

OFFNews 02 юни 2024 в 16:09 825 0

Подполковник Борис Дрангов, Пито Гули, Тане Николов- войвода, Борис Сарафов, ген. Владимир Вазов, ген. Георги Вазов, барон Сейго Ямадзава, цар Фердинанд

Снимка Глас Народен

Подполковник Борис Дрангов, Пито Гули, Тане Николов- войвода, Борис Сарафов, ген. Владимир Вазов, ген. Георги Вазов, барон Сейго Ямадзава, цар Фердинанд

По повод днешния ден на Христо Ботев и загиналите в борбата против турското робство, капитализма и фашизма и Отечествената война от ПП Глас Народен изразиха позиция, че умишленото забравяне на голяма част от героите ни води до превръщането на българите от народ в население.

„Вече сме на последния етап от целенасочените усилия на всички власти за превръщането ни в население, но в гените носим цялата сила на предците си и стига да не ги забравим, ще бъдем обединен народ", казват от партията.

Ето пълния текст на позицията на ПП Глас Народен:

Днес е 2-ри Юни. Ден на Ботев и загиналите за България, но освен Левски и Ботев, има герои, чието дело, живот или смърт са били посветени на борбата за свобода, за по-добър живот на българите, а имената им тънат в забрава или умишлено са скрити от раболепни историци. Народ, който не помни своите герои, започва да се кланя на чужди.

Кланяйки се на чужди герои, спира да уважава историята си, след което я забравя и спира да бъде народ. Превръща се в население - съвкупност от хора, населяващи определена територия, което се интересува единствено от своя поминък. От личното си оцеляване.

Целта на всяка власт, която има различен интерес от националният, е да превърне един народ в население, за да няма никаква съпротива, да се примирява и да търпи наложено от властта.

Този процес у нас съвпадна с падането на режима на Соца. Първо с емиграцията на голяма част от елита на българската нация в чужбина; второ - с унищожаване на военнопромишления комплекс и българската армия и трето – със завършване на унищожаването на българската икономика, образование, спорт и култура, с унищожаването на духа.

Три са основните стълба за превръщане на народи в население – бедност, необразованост и липса на дух. Народът трябва е дотолкова беден, че да може да се храни и да си плаща сметките, но да не излезе на улицата.

Дотолкова необразован, че да става за обслужващ персонал, но да бъде лесно манипулируем и да е зает с физическото си оцеляване. Третият и последен стълб е унищожаване на българската култура, традиции, история и... герои или унищожение на духовните ценности. Вече сме на последния етап от превръщане на българския народ в население - третия стълб, но...

Българите сме народ, оцелял в безмилостната история на света и сме запазили Името си, за разлика от много народи. Имаме своята дълга
история, която трудно ще бъде заличена. Ние сме оцелели като народ и тази генна памет не е за подценяване.

Крив и див народ сме българите!

Мъдър и хитър!

Войнстващ и безпощаден!

В гените носим цялата сила на предците си.

Просто е: Един народ се гордее с героите си! Гордеейки се, издига националното си самосъзнание и получава силата да се стреми към идеала на героите си. Само издигнатото самосъзнание може да ни обедини и да ни направи отново народ!

Ето и някои български герои, които историците се опитват да заметат под килима, но не трябва да бъде така - подполковник Борис Дрангов, Пито Гули, Тане Николов- войвода, Борис Сарафов, ген. Владимир Вазов, ген. Георги Вазов, барон Сейго Ямадзава, цар Фердинанд, провъзгласил и отстоял независимостта на България...

Не са само Левски и Ботев! Имаме страшно много герои, но малко от тях знаем, а още по-малко помним. И не "Бог да пази България!", а "Бог да пази българите!", защото... за да има държава, първо трябва да има народ!

Парламентарни избори 9 юни 2024

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови