ГЕРБ пита къде е Рашков. Борисов: Пише ми призовка

"Премиер трябваше да стане царят, защото говори най-много езици"

OFFNews 13 юли 2021 в 11:15 4729 1

"Къде е министър Рашков втори ден, след като в изборния ден даваше интервюта", попитаха от ГЕРБ на пресконференция днес.

"Пише ми призовка" - отговори Бойко Борисов и прочете листче, което по думите му е призовка за него за четвъртък, в 10 ч. Повикан е за сведение в Главната дирекция на полицията. Не стана ясно защо лидерът на ГЕРБ е призован.

"Най-вероятно що съм победил лидерите ще ме питат. Надявам се да не излезна жив пък... А може пък въобще да не излезна, да ме задържат", добави председателят на ГЕРБ.

"Не се плаша бе, Рашков. Ела ме разпитай ти обаче", каза Борисов.

От изказването му все пак може да се предположи, че призовката е във връзка с акциите срещу купуване на гласове. Борисов заговори за резултатите в ромските квартали, където според него ГЕРБ имали гласове само на места, където имат депутати - имали и директорка на ромско училище в листата. Много гласове обаче в ромски секции, по думите му, имало за ИТН и дори за ДБ.

ГЕРБ поиска оставка на ЦИК "заради хаос в изборите в чужбина".

От партията обвиниха комисията, че не е била на разположение за инструкции на СИК-овете от чужбина в продължение на 30 часа и така членовете на комисиите не са знаели как да действат. Освен това ГЕРБ отново настояха ЦИК да даде списък с техниците, обезпечили работата на машините за вота.

Ако искаха да успокоят държавата, по-добре да бяха сложили царя, щото него поне не могат да го управляват. Той говори най-много езици - 7 ли, 8 ли. Аз съм свидетел, който дойдеше при него, заговаряше на неговия език", коментира Борисов номинацията на бившия НДСВ министър Николай Василев за министър-председател.

"Негово величество е голям човек, много го уважавам и обичам", каза още Борисов.

Според него царските министри, сред които е Николай Василев обаче, му носели усещане за връщане с 20 години назад. "Те направиха така, че НДСВ да няма един общински съветник в София, където го посрещнаха 1 милион на Орлов мост."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови