Фандъкова: Заставам с цялата си отговорност зад Мария Илиева

OFFNews 03 ноември 2016 в 06:55 8240 4

Учителите могат да се справят с всичко. Репликата на столичния кмет Йорданка Фандкова е по повод наложила се смяна на микрофона при представянето на кандидата за кмет на "Младост" Мария Илиева в резиденция "Тера" пред учители от района. Чувствам се в свои води, признава Фандкова, но и без да го казва, личи. Дошлите преподаватели й носят букети, с някои от тях се прегръщат като стари познати. 

Смятам, че Мария Илиева ще бъде много важна част от моя екип и ще получи цялата ми подкрепа, казва Фандъкова и се мотивира - Тя е млад, образован човек, одитор по професия, чаровна и отворена към хората. Това е много важно, защото задачата, която съм й поставила, е непрекъснат диалог, комуникация с гражданите, допълва Фандъкова. Заставам с цялата си отговорност зад Мария Илиева, категорична е тя. 

Фандкова подчертава, че актуалната тема за "Младост" е запазването на междублоковите пространства. Факт е, че ние, общинските съветници от ГЕРБ, заедно с регионалния министър инициирахме промените в Закона за устройство именно с основна цел запазване на междублоковите пространства. Законът мина през Министерски съвет, предстои да се разглежда в Народното събрание", припомни тя. По думите ѝ когато имаш цялата подкрепа на държавата, на общината и на районния кмет, тогава може да се работи в екип и да се решават проблемите, казва още Фандъкова. 

Имам и желание за работа, и опит, и квалификация да реша проблемите в "Младост", уверява Мария Илиева. За себе си тя казва, че е била и от страната на проверяващите като одитор, и от страната на проверяваните, когато е заемала ръководни постове. Но освен това съм и майка на две деца и случващото се в образованието за мен е много важно и в личен план, допълва Илиева и подчертава: децата са 20% от обществото ни, но са 100 % от нашето бъдеще. И е важно всички ние да работим за тях. 

Усетих притеснение, а за мен това е гаранция за искреност, казва Фандкова с усмивка, преди да покани на чаша вино и нефромален разговор за проблемите на учители и директори от училища и детски градини в "Младост" за техните и на квартала им проблеми. 

Столична община е най-големият инвеститор през последните 10 години в район "Младост" с инвестиция от около половин милиард лева, става ясно още на срещата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови