Фандъкова: Продължаваме изграждането на бул. 'Филип Кутев' в 'Лозенец'

OFFNews 23 октомври 2019 в 17:26 3029 0

„Завършването на бул. „Филип Кутев“ от бул. „Черни връх“ до бул. „Симеоновско шосе“ е ключово за облекчаване на трафика. Продължаваме и разширението на бул. „Тодор Каблешков“. И двата булеварда са част от вътрешния ринг на града, като голямата цел е да изградим връзка между бул. „Цар Борис III“ и „Симеоновско шосе“.

В момента текат отчуждителни процедури и се проектират и двата обекта“. Това каза Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София на среща с граждани в район „Лозенец“, на която присъства и кандидатът за кмет на района Любомир Дреков.

„За по-добрата връзка на кв. „Витоша ВЕЦ Симеоново“ с центъра и метрото предвиждаме обособено трамвайно трасе от Семинарията до Зоопарка. Това е проект, за който работим заедно с досегашния кмет и Любомир Дреков и гражданите от квартала“, каза още Йорданка Фандъкова.

Тя обясни, че вече е подготвена маршрутната схема за довеждащ транспорт, който ще подобри свързаността с градски транспорт на „Витоша ВЕЦ Симеоново“. В момента текат и процедурите за закупуване на малки електробуси, които могат да минават по кварталните улици. Довеждащ транспорт от кварталите до метрото е един от новите проекти в програмата на Фандъкова, който може да стартира от следващата година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови