Фандъкова оправда загубата на Цачева с кратката кампания, подкрепи референдума

ОFFNews 09 ноември 2016 в 19:20 6843 4

Снимка БГНЕС

Кметът на София и заместник-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова оправда слабото представяне на Цецка Цачева на първия тур на президентските избори с краткото време, с което е разполагала за предизборната си кампания.


Аз лично бих коментирала на първо място фактът, че за мен, поради краткото време, което имаше за кампания, г-жа Цачева не успя да стигне до много хора, особено в големите градове и затова тази седмица, седмицата преди балотажа, в София се провеждат серия от срещи с нея, с представители на бизнеса, с млади хора, заяви Фандъкова в ефира на БНТ.

Ние всички направихме своите изводи, каза Фандъкова. По думите на кмета Цачева не е имала достатъчно срещи в големите градове и София. Вижда се, че разговорът, диалогът по някои теми помагат за разбиране на нейната позиция, коментира Фандъкова, отбелязвайки, че се надява кандидат-президентът на ГЕРБ да има повече медийни участия и срещи в големите градове. 

Фандъкова каза, че резултатът на ген. Румен Радев е добър, но той не отговаря на подкрепата към БСП. Трябва да признаем, че резултатът на Радев надвишава резултата на БСП и това се вижда от резултата от изборите за кмет на Младост, заяви тя. Според нея представянето на кандидата на ГЕРБ Мария Илиева, която остави на трето място опонента си от БСП, е показателно. 

Има голяма разлика между президентски и местни избори, защото там кандидатът на БСП остана трети, но той има два пъти по-нисък резултат от кандидатът за президент г-н Радев, което означава, че не трябва да се правят директни връзки и паралели, категорична бе Фандъкова. 

Зам.-председателят на ГЕРБ отново отбеляза, че не съжалява, че не тя е била издигната като кандидат за президент. По думите й решението е било правилно, защото София е изключително важна и за да има резултати трябва да има последователност.

Фандъкова коментира и резултатът от националния референдум, иницииран от екипа на Слави Трифонов. Много е важно да подчертаем резултата от референдума. Този резултат показва, че хората искат промяна в начина на водене на политика. Дали е осъзнато или е правилно е друг въпрос, заяви Фандъкова и допълни, че тя самата е подкрепила допитването.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12012

4

Майор Михов

10.11 2016 в 07:49

И цяла година да я бяхте точили кампанията - все тая. Даже, при по-дълга кампания, щяхте да имате още по-слаб резултат, защото щяхте още повече да опротивеете на хората. Казват, че не бивало да се залага на куц кон, а вие се опитахте да ни пробутате гойна кобила.

18551

2

Нострадамус

09.11 2016 в 21:09

Колеги, научихте ли в Лондон, където Борисофф беше направен за смях от нашите сънародници, защото му задаваха въпроси, които предварително не бяха уточнени с него, какъв ответен удар за това са получили те : В избирателните списъци липсвали листи с имена на гласоподавателите, тонера на някой принтери свършвал, а също така липсвали и листи в принтера. И най-престъпното : Цели ИЗБИРАТЕЛНИ СЕКЦИИ СА СКРИТИ И НЕ СА БРОЕНИ ГЛАСОВЕТЕ В ТЯХ, ЗАЩОТО СА СРЕЩУ ГЕРБ.Желанието обаче ха хората да гласуват е било толкова силно, че сами си осигурявали листи и тонер за принтера.Тия герберасти не разбраха, че времето им СВЪРШИ и отиват ба боклука при НДСВ на Симеон!
 
X

Да помогнем на украинските деца!