Евролибералите не искат Пеевски в редиците си

OFFNews Последна промяна на 28 април 2014 в 16:49 8079 15

Делян Пеевски
Делян Пеевски не е желан в редиците на евролибералите в ЕП

Ги Верхофстад, лидерът на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ), се провали в това да убеди ДПС да не поставя в евролистата си противоречивия български депутат Делян Пеевски, пише "ЮрАктив".

По думите на Верхофстад, ако Пеевски бъде избран за член на ЕП, българският депутат няма да може да разчита изобщо на АЛДЕ при назначаването му в комисии или делегации и към него ще се отнасят като "депутат от задните банки".

ДПС постави на второ място в листата си спорният бизнесмен Делян Пеевски, въпреки критиките в Брюксел и България, пише "ЮрАктив".

Верхофстад се опитал да убеди лидерите на ДПС да не създават напрежение с номинацията на Пеевски. Лидерът на АЛДЕ, който е и кандидат за председател на ЕП, е разговарял лично с водача на евролистата на ДПС Филиз Хюсменова и лидера на движението Лютви Местан.

Въпреки молбите, от ДПС не послушали съвета на АЛДЕ.

По-късно в сайта на ДПС Филиз Хюсменова опроверга тази информация. "Заявявам, че г-н Верховстад не е разговарял лично с мен по темата за листата на ДПС, хората в нея и тяхното подреждане, включително и за г-н Пеевски. Също така по никакъв друг начин не е изпращал послание към мен по тези въпроси", написа Хюсменова.

Делян Пеевски е втори в листата на ДПС, а след него, отново на избираема позиция според последните социологически проучвания, е зам.-министърът на отбраната Неджми Али, твърди "ЮрАктив".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.04 2014 в 20:18

Тоя не разбра ли , че е крайно време да хваща самолетчето и да заминава да си харчи крадените пари някъде по карибите....докато не е станало прекалено късно! И от АЛДЕ му показаха червен картон. Не знам какво повече трябва да се случи (може би да му свирне куршум покрай главата) за да разбере това "момченце" , че никой никъде не го иска.

28.04 2014 в 18:47

задавам тест :кадърът на КОЙ се нарече "успял млад човек" в прочувствен автоочерк на който и дудука би завидял..пита се коя от трите думи в автохарактеристиката е излишна?жокер:вж.снимката ....и...текста..

28.04 2014 в 18:32

Към Иван Иванов - шумът около него не е случаен, сега просто искат да го наместят на топло и да го забравим. В крайна сметка - почти мина 1 година, нищо смислено, ние си протестирахме, скачахме, викахме, взехме да се делим на комундета, еврогейци, глобараси и гербераси, такива от Позитания, орки, интернет лумпени и пенсии. Въобще - разделиха народа и сега ще си го владеят както искат. А ние още не може да се отървем от Пеевски.

28.04 2014 в 18:31

Доган иска да докаже и на европейците, кой разпределя порциите.

28.04 2014 в 18:11

@Иван Иванов
От всичко смислено което правя 25 години, най-смислено ми се вижда, че отделих и пак мисля да отделя време и енергия за протест! Защото работим и мизерстваме и докато не станем нормална държава все така ще бъде.

28.04 2014 в 17:58

Да си гледат работата еврогейците. Така ли беше точката? Ще ни казват те кой да вкарваме в техния парламент.Свинята ако иска и в американския сенат ще влезне. Стига доган да каже.

28.04 2014 в 17:54

Борислав, за мен смислените неща са отвъд оставките, защото те уви не гарантират, че след тях, ще се случи нещо по-добро. Не знам за кой път си казвам: "Ето от това правителство по-слабо не може!" и следващото ме опровергава. Бях сигурен, че ГЕРБ са шампиони в това отношение, но и служебното и настоящото успяха да ги задминат.

28.04 2014 в 17:37

Иван Иванов - "Представяте ли си ако всичката тази енергия се насочи за нещо смислено."

Примерно оставка на сегашното, не работещо правителство?

28.04 2014 в 17:32

IP Мнение, и моята първоначална реакция и мисъл беше: "Този и хората около него, как може да са толкова безочливи." Но после се сетих за всичко, което се случи и случва в последната година - колко протести имаше, колко се изписа, колко се изговори и всичко за него. Представяте ли си ако всичката тази енергия се насочи за нещо смислено.

28.04 2014 в 17:21

@Иван Иванов
Значи, "което не е добро в България", да го пратим в Брюксел,така ли?! Това е направо иновация в нашата европейска политика! Особено, ако целим да не сме в Европа.