Евролибералите не искат Пеевски в редиците си

OFFNews 28 април 2014 в 16:49 8807 15

Делян Пеевски
Делян Пеевски не е желан в редиците на евролибералите в ЕП

Ги Верхофстад, лидерът на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ), се провали в това да убеди ДПС да не поставя в евролистата си противоречивия български депутат Делян Пеевски, пише "ЮрАктив".

По думите на Верхофстад, ако Пеевски бъде избран за член на ЕП, българският депутат няма да може да разчита изобщо на АЛДЕ при назначаването му в комисии или делегации и към него ще се отнасят като "депутат от задните банки".

ДПС постави на второ място в листата си спорният бизнесмен Делян Пеевски, въпреки критиките в Брюксел и България, пише "ЮрАктив".

Верхофстад се опитал да убеди лидерите на ДПС да не създават напрежение с номинацията на Пеевски. Лидерът на АЛДЕ, който е и кандидат за председател на ЕП, е разговарял лично с водача на евролистата на ДПС Филиз Хюсменова и лидера на движението Лютви Местан.

Въпреки молбите, от ДПС не послушали съвета на АЛДЕ.

По-късно в сайта на ДПС Филиз Хюсменова опроверга тази информация. "Заявявам, че г-н Верховстад не е разговарял лично с мен по темата за листата на ДПС, хората в нея и тяхното подреждане, включително и за г-н Пеевски. Също така по никакъв друг начин не е изпращал послание към мен по тези въпроси", написа Хюсменова.

Делян Пеевски е втори в листата на ДПС, а след него, отново на избираема позиция според последните социологически проучвания, е зам.-министърът на отбраната Неджми Али, твърди "ЮрАктив".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!