Емил Георгиев: Готов съм със закон за търговските вериги

OFFNews Последна промяна на 15 март 2017 в 15:37 2470 0

Познавам мъката на българския потребител, всеки ден се боря за правата му. Това каза изпълнителният секретар на Федерацията на потребителите в България Емил Георгиев. 

Той е кандидат за народен представител с №6 от гражданската квота в листата на "БСП за България" в 25-и МИР. Емил Георгиев посрещна в офиса на Федерацията на потребителите и други кандидати за депутати от софийските листи на „БСП за България“ и ги запозна с проблемите на гражданите, с които се сблъсква всеки ден. След това всички те обиколиха Женския пазар, разговаряха с търговци и потребители и чуха за техните нужди и желания. 

"Единствени ние от „БСП за България“ днес отбелязахме Световния ден на потребителя. Това много ясно показва нашия ангажимент за решаване на проблемите на българите в тази посока, коментира Емил Георгиев.

Аз съм дълбоко убеден, че българският потребител е много далеч от общоприетите европейски стандарти за защита правата на потребителите. Проблемите в тази посока са много. Един от основните е фактът, че българският потребител не само, че е сред най-бедните, но и не е защитен от законодателството ни. Това дава възможност на големите фирми-монополисти и на търговските вериги да го поставят в крайно тежко положение. Аз съм готов с предложение за промяна на закона за енергетика, с което можем да спрем издевателството на „Топлофикация“ над потребителите на топлинна енергия. Само в София те са 440 000. Крайно наложителни са промени в Наказателно-процесуалния кодекс с цел въвеждане на драстични наказания за кражба на топлинна енергия, електроенергия, на питейна вода. Трябва да изберем и нов, действително независим държавен регулатор, защото сегашният защитава интересите на дружествата-монополисти, а не на потребителите. Тук имам предвид КЕВР. Законът за потребителите също има наложителна нужда от промяна. Категорично съм за недопускане на ратификация на СЕТА. Това е мое дълбоко убеждените като представител на първата и автентична потребителска организация. Трябва много ясно да си дадем сметка какъв удар би нанесло това върху българското земеделие“.

Според Емил Георгиев е абсолютно задължително следващият парламент да приеме закон за търговските вериги, с който да бъде защитено българското производство и да бъде регламентирана продажбата на български хранителни продукти в търговските вериги. Както и да не бъде допускана продажба на продукти с ГМО съдържание на българския пазар. „Това са моите ангажименти към гражданите, добави Емил Георгиев. - Ще дам всичко от себе си в тази посока, защото всеки ден се сблъсквам с мъката на хиляди потребители не само в София, но и в страната. Ние не се занимаваме с измислени истории, а от 27 години решаваме реални проблеми на хората и защитаваме правата им. И отлично познавам мъката на българския потребител“. 

ИЗБОРИ 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови