Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

ДСБ - Бургас контра на Радан Кънев, ще подкрепят Цачева

OFFNews - Бургас 09 ноември 2016 в 15:30 8410 9

Снимка OFFNews

Костадин Марков (в средата) и Георги Митев (от лявата му страна)

Областният и общински лидер на ДСБ в Бургас Георги Митев се разграничи от заявената от Радан Кънев позиция, че партията няма да подкрепи нито един от двамата кандидати за президент на втори тур.

Нещо повече - Митев разпространи позиция, в която призовава за подкрепа за Цецка Цачева на балотажа:

Подкрепата, за която призовавам на втори тур за г-жа Цачева, е логична, а не емоционална, като подкрепа не между кандидати, а между визии. Винаги съм бил и ще остана десен. Аз дилема нямам и съвестта ми е чиста“, пише в позицията си Митев.

Десният човек не може да гласува за лява партия, каза пред OFFNews Митев. На въпрос дали е информирал Радан Кънев или е координирал позицията си с него, той поясни:

Ние нямаме практика да информираме и да се координираме. Смятам, че ДСБ е демократична партия, в която всеки може да изразява позициите си. Аз изразявам не само своите позиции, а и тези, които са на ръководството на ДСБ – Бургас“, добави Георги Митев.

Той бе категоричен и че е част от Реформаторския блок в Бургас и остава като водач на групата общински съветници в града.

Относно изказването на Радан Кънев, че ДСБ вече не е част от блока, Митев добави, че подобни решения се взимат на национални съвещания или конгреси.

Съмнителен ще бъде всеки един опит да бъде отделена една или друга част от Реформаторския блок и тя да стартира под формата на нов проект в дясното пространство. По-силна дума от „съмнителен“ може да бъде само „деструктивен“, защото, когато една коалиция успее да формулира единство независимо от трудностите и да показва съответните резултати на избори, то всеки опит тя да бъде разцепена в името на нещо неясно, рисковано и необмислено, може да бъде само деструктивен“, посочва Митев.

От своя страна, депутатът от Реформаторския блок и заместник – председател на СДС Костадин Марков посочи, че Радан Кънев го е излъгал в очите относно подкрепата на партията за втори тур.

Категорично си говорихме преди изборите. Очи в очи. Какво правим на втори тур, ако, недай си Боже, нашият кандидат не е там. Чух, от 50 см., че „Е, да не сме идиоти, ще подкрепим, разбира се, десния кандидат“. Оказа се, че сме идиоти и не подкрепихме никого“, сподели Марков.

Той добави, че пред него не стои избор:

На втори тур няма да подкрепим категорично опасността от дестабилизация на страната, в лицето на избора на Радев за президент. Мъжко е да се каже „Ще подкрепим Цецка Цачева“ ясно. Мотивите за СДС са ясни. Няма как партията, свалила БСП от власт, виждайки зад генерала Корнелия Нинова и червения призрак, да съдейства за реставрацията на БСП“, каза Марков.

Костадин Марков бе категоричен, че случващото се в ДСБ е поредното разцепление в десницата. Той твърди, че не всички в партията искат да се случи това, което предлага Радан Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12000

9

Сергей Боянов

10.11 2016 в 10:28

Оправете си заглавието, подвеждащо е. Тези НЕ са ДСБ, тези са на лукавия...

14469

5

случайно прочетох

09.11 2016 в 17:39

Тъпотии!

25665

4

Victimized

09.11 2016 в 16:12

Чудо !! ЦеЦа, обединител на българското дясно под крилото на най-големия демократ Банкянския Бабаит .
Почвам дори леко да изпитвам съжаление за "десните" избиратели ..

13056

3

Какавидков

09.11 2016 в 15:52

Дааа. Структурите май не харесват онщ гъз да е тяхното знаме.
Абе, не случи Къня на политически проект и това е.

14344

1

Nibble

09.11 2016 в 15:34

И шестимата от ДСБ Бургас ли...???? Или по-малко???
 
X

Да помогнем на украинските деца!