Радан Кънев: ДСБ има различен път, ГЕРБ се срина, а Бойко не си намери изгладена риза

OFFNews 07 ноември 2016 в 10:00 12068 5

Снимка БГНЕС архив

ГЕРБ говорят през телевизора – вицепремиерът Томислав Дончев говори едно по една телевизия, министрите Лиляна Павлова и Владислав Горанов говорят друго по друга, карат се през студиата. А Бойко не можа да си намери изгладена риза вчера и дава пресконференция по пуловерче. Такъв коментар на случващото се след изборите сред управляващите направи лидерът на ДСБ Радан Кънев по бТВ. Той обобщи така: „България е в сериозна политическа криза и за да се излезе от нея, трябва да има силна алтернатива“.

„Това управление се срина пред очите ни, то няма 1/4 подкрепа от хората. За да се излезе от кризата, в която Борисов ни набута, трябва силна алтернатива“, категоричен е лидерът на ДСБ.

Разцепването на Реформаторския блок отново е факт, след като излязоха резултатите от изборите вчера. Кънев излезе с официална декларация снощи, че ДСБ е за нови парламентарни избори и няма да подкрепи Цецка Цачева на балотажа, докато останалите партии в Реформаторския блок казаха точно обратното, че ще подкрепят кандидата на ГЕРБ след седмица на окончателните избори и призоваха всичките им избиратели да направят същото.

За нов политически проект се обяви Радан Кънев днес и заяви категорично, че днес отново няма да отиде на Изпълнителния съвет на реформаторите.

„Изтича споразумението на Реформаторския блок и ако колегите искат да преподпишат споразумение като политическа партия и да решат остават ли във властта, ако това са техните решения, ние имаме различен път“, обобщи още Радан Кънев.

„От тук-нататък се казва, че десницата може да започне само на чисто, споразумението е изчерпано. Ние няма да водим преговори с участници в управлението“, заяви Кънев.

„А мнението му за Реформаторския блок е категорично: „РБ е доказано неработеща политическа формула, противоречиво разкрачена“.

Малко след полунощ Радан Кънев имаше и специален поздрав във Фейсбук, с който обобщи политическата ситуация в страната. Той пусна на стената си соцтабела, на която пише: „Любимата партия ни осигури първокачествен нерез за общо ползване, който желае да се запише в кметството“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

5

случайно прочетох

07.11 2016 в 11:24

Последния мохикан.
Много тъжно.

13056

2

Какавидков

07.11 2016 в 10:20

За нов политически проект се обяви Радан Кънев днес.
Браво!
И вчера беше за един нов.
И утре пак ще е, за още по нов.