Дончева: Живеем в демократична диктатура

OFFNews 27 октомври 2016 в 16:23 3141 1

"Трябва да се сложи край на единствената в света демократична диктатура, която в момента е наложена на България", заяви кандидатът за президент Татяна Дончева по време на среща със симпатизанти в Русе.

"Една държава в 21-ви век се изгражда институционално и има различни институции с подготвени държавни служители с функции и компетенции. А не всичко да се върши от един човек и като падишаха в средните векове той да решава всички въпроси - икономически, административни, политически, международни и всякакви други", допълни тя. 

Според Дончева президенските избори са важни, защото това не е бутафорна, а визионерска институция, която може да разбърка картите на статуквото.

"Начело на държавата трябва да е човек, който знае действително как стоят нещата. В България няма нормална икономика, за да не кажа няма никаква икономика. Ние сме много далеч от това да откриваме производства, да търсим пазарни ниши, да кооперираме България с други страни. Икономиката е сведена до разпределяне на европари", каза още кандидат-президентът на коалицията "Движение 21-НДСВ".

Дончева се срещна със съмишленици и симпатизанти и в Тутракан, и Силистра.

„Не сме очаквали този преход да протече толкова дълго и да има такива плачевни резултати за нацията. Това е имитация на демокрация. Политически сегашната система е чиста диктатура", каза тя.

Според Дончева има нужда от промяна, която трябва да се случи въпреки страха и всички трябва да се борят за нея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!