Дончева призна поражение, но е готова за "щурм на парламента"

Николаос Цитиридис 08 ноември 2016 в 12:20 5956 3

Снимка БГНЕС

Катастрофални, слаби, разочароващи - с тези думи щабът на "Двжиение 21" определи резултатите си от тези избори. Кандидатите на партията за президент и вицепрезидент Татяна Дончева и Минчо Спасов събраха около 70 хил. гласа подкрепа или под 2%. 

Резултатът е слаб, но кампанията беше добра, отчете Дончева. На въпрос на кого ще даде подкрепа за втория тур, Дончева отговори: 

"Няма да обиждаме избирателите си с подобни призиви. Те мислят достатъчно, за да направят своя избор. Аз лично няма да подкрепя нито един от кандидатите."

Дончева заяви, че всъщност двама победители от вота са Марешки и Каракачанов. 

"Подсъдим за рекет (Марешки - бел. ред) с такъв силен резултат за нас показва, че хората не искат нужната промяна и не желаят нашите послания."

Според Дончева би било наивно обяснението и решението на Борисов да подава оставка след вота. "Той не е уточнил пред кого ще подава оставка, тя ще бъде театрална", каза председателката на Д21. 

Пред журналисти Дончева заяви, че вероятно ще излезе в почивка от медийни изяви, защото би искала да даде път на други хора от нейната партия.

Въпреки резултатите, от Д21 и НДСВ заявиха, че сега е добрият момент да се щурмува парламентът. Ако има предсрочни парламентарни избори, "Движение 21" и НДСВ отново ще се явят в коалиция.

От щабът на Дончева определиха първия тур на президентските избори като първите "горе-долу" честни от 9 години насам, на които Цветанов губи и това е "показателно". 

"На ГЕРБ не им се сменяха чували", коментира съпредседателят на НДСВ Станимир Илчев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13056

3

Какавидков

08.11 2016 в 13:28

Тези резултати означват само липса на трезва преценка или лъготене на избирателите за балотаж.
И в двата случая избираелите на тая повлеканане стават и чеп за зеле.
Та тя нямало да го подценява... Горещ ветър и морни таш@aci.

11977

2

МБ

08.11 2016 в 13:14

"Няма да обиждаме избирателите си с подобни призиви. Те мислят достатъчно, за да направят своя избор. Аз лично няма да подкрепя нито един от кандидатите."

Достойна позиция, така трябва да бъде и за останалите кандидати!