Делчев: Силен антикорупционен закон ще сложи край на феодализираните общини

OFFNews 01 март 2017 в 08:14 1497 0

Димитър Делчев

Силен антикорупционен закон ще сложи край на феодализираните общини и ще остави парите в джоба на гражданите, а не само в 10% избрани, заяви при откриването на кампанията в Благоевград Димитър Делчев, водач на листата в Пиринско на коалиция Реформаторски блок – Глас народен.

Това, което наблюдаваме днес, са феодализирани кметства, където поръчките се дават на свои хора, депутати, които вместо да защитават обществения интерес, се водят от личната си облага. И срещу това ще продължим да се борим, каза Делчев.

Реформаторският блок е единствената дясна сила, която предлага решения, без да се опира на популизма, категоричен бе Делчев. Имам огромно притеснение за левите послания, които идват и от ГЕРБ, затова се надявам в тази кампания с Цветанов да влезем в дебат за развитието на десницата, каза още Делчев.

От коалицията РБ – Глас народен залагаме на партиотизма, но не основан на омразата срещу различните, а на родолюбието и модернизирането на България, с гаранции за баланс между права и задължения на всички граждани, добави той.

Основната цел на тези избори е да покажем, че знаем как се работи в отбор и знаем как да постигаме успехи заедно, каза Меглена Кунева, лидер на „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок.

В тази кампания водещи са приоритетите, които ние, от РБ, наложихме в 43-ото Народно събрание. Преди не се говореше за образование, нито за здравеопазване или борба с корупцията, но днес това са основни теми на сблъсък, добави Кунева.

Анна Бистричка, която е под номер 3 в листата на РБ в Благоевград, подчерта, че на тези избори коалицията ще е още по-силна с партньорите от Глас народен. Станахме най-добрият отбор, подчерта още тя.

Гарантът за сигурността на България е присъствието на нашата коалиция Рефоматорски блок – Глас народен в парламента. Чака ни много работа в образованието, здравеопазването, сектор сигурност и ще я свършим, заяви Вельо Илиев, втори в листата на коалицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови