Делчев: С намаляването на ДДС с 2% ще оставим над 1 млрд лева в джоба на хората

БСП е като „Джурасик парк“ – идват старите лица, за да рушат отново

OFFNews 02 март 2017 в 17:07 1648 0

Залагаме на намаляване на ДДС до 18%, което ще остави около 1 милиард лева в джоба на хората,. Това ще ги стимулира да бъдат икономически активни.

Това каза на първия дебат за Благоевградска област водачът на листата на Реформаторски блок – Глас народен Димитър Делчев.

Патриотизмът, който не хули чуждите и различните, а прави така, че повече българи да живеят по-добре в собствената си държава, е основата, на която стъпва програмата на Реформаторски блок – Глас народен, заяви Делчев.

Разписали сме реални политики, които да доведат до растеж на икономиката и не само големите да са доволни, а да се стимулира малкият и среден бизнес, категоричен бе водачът на листата на РБ – Глас народен.

Стига вече бизнесът бива натоварван с допълнителна тежест. РБ – Глас народен ще гарантираме запазването на нивото на данъците и ще се противопоставим на всеки опит за допълнителни тежести, каза той.

Делчев бе категоричен, че трябва да има намаляване на разрешителните режими за бизнеса и те да станат уведомителни, така че всеки, който е решил да се занимава с малък бизнес да може да стартира лесно.

Според думите му в Благоевград има икономически спад, което води до намалено развитие в региона, затова тук е от изключително значение привличането на чуждестранни инвестиции и създаването на работни места.

Днес се очакват протести на тютюнопроизводители. Редица гръцки фирми са намерили начин за подбиване на цените и изкупуват продукцията на прекалено ниски цени, подобна е и ситуацията при растениевъдството и животновъдството. За да се осигури достойно заплащане на труда на тези хора, трябва да се гарантира, че всички работещи на територията на България фирми ще купуват местна продукция на добра цена, а не да се внася второ качество зеленчуци от Източна Европа, каза той.

Никак не съм изненадан, че БСП и ДПС ги няма на дебата за Благоевградска област, освен да се опират на популизъм и лъжи, няма какво да кажат. Приличат малко на „Джурасик парк“, който ни връща в 80те – идват старите лица, за да рушат отново.

Избори 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови