Дариткова: Не е време държавата да се дава в ръцете на несигурни политически субекти

OFFNews Последна промяна на 31 март 2021 в 15:17 867 0

Много е важно България да има стабилно управление след 4-ти април, за да може да преодолеем икономическите и социалните последствия от пандемията. Не е време за експерименти. Не е време държавата да се дава в ръцете на несигурни политически субекти, които се опитват да спечелят само с отрицание, а не казват какво могат и какво ще правят, ако случайно се окажат във властта.

Това заяви водачът в листата на ГЕРБ-СДС д-р Даниела Дариткова пред жители на Неделино.

Тя подчерта, че правителството не дели общините на малки и големи, нито по техните политически ръководства. Именно за това в община Неделино през последните 10 години са инвестирани повече от 8 млн. лева. В това число през февруари тази година са осигурени 300 000 лв. за изграждане на училищен SТЕМ-център. В края на миналата година се отпуснаха 350 000 лв. за хидрогеоложки проучвания и сондажи. Реализирани са редица проекти за улици и пътища в общината, за изграждане и модернизация на пространства и обекти за обществено ползване. Ремонтиран е междуобщинският път Долен-Крайна. Със средства от държавния бюджет също така е рехабилитиран изцяло пътят от Бял Извор до Златоград.

„Всичко това се случва заради усилията на правителството да осигури стабилност на държавата, защото тя е финансово добре управлявана и е имала възможност да отделя допълнително средства за общините“, отбеляза д-р Дариткова.
Тя призова жителите на Неделино да направят разумен избор за тези, които са доказали, че се грижат за хората и които могат да развиват модерна България.

Д-р Дариткова представи листата на ГЕРБ-СДС, като в срещата участваха Недялко Славов, д-р Красимир Събев, Екатерина Гаджева, Мария Семерджиева и Денислав Костов.

Според Недялко Славов коалицията между най-голямата дясна партия ГЕРБ и най-старата - СДС, се възприема добре.
„Хората осъзнават, че само ние можем да гарантираме стабилност. Точно стабилност е нужна - за справяне с коронакризата, за изпълнение на поетите ангажименти. Програмата ни е ясна. Ние гоним устойчив ръст на доходите в следващите 4 години, като стремежът е минималната работна заплата да достигне 1000 лева, а средната 2000 лв“, посочи Славов.

Той подчерта, че социалната програма изцяло ще бъде преформатирана и насочена към нуждите на всеки отделен уязвим човек.
„Целта е тази помощ да стане още по-адекватна за всеки нуждаещ се. Ключово за нас е образованието, където ще продължим да инвестираме, ясно осъзнавайки, че добрите резултати са предпоставка за успех във всички останали сфери на обществения живот. Ще продължим да инвестираме в здравеопазването, особено в спешната помощ, която е изключително важна за нашия регион“, допълни Недялко Славов.

Денислав Костов, който в листата представлява община Неделино, заяви, че за кандидатите на ГЕРБ-СДС е лесно да говорят за постиженията, защото са видими. Костов припомни, че в Неделино близо 600 човека получават субсидия ежегодно за тютюнопроизводство.
„Всяка година тютюнопроизводителите в страната се подпомагат с около 70 милиона лева. Ние помагаме на сектора с възможност да се преориентира и да е в помощ на хората, защото знаем колко е трудно в планината да се занимаваш със земеделие. Сериозна подкрепа е заявена от страна на държавата за инфраструктурни проекти, финансирани по Програмата за развитие на селските райони. Този красив площад и тази сграда на общината в Неделино са направени със средства от нея. Предстои да се обнови изцяло двора на училището, да се изгради спортна площадка. Занапред населени места като Неделино ще бъдат в обсега на програмата и при активност от страна на местните власти ще се случват хубави неща“, допълни Костов. 

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС проведоха срещи с жители на селата Кундево и Средец. 

Парламентарни избори 2021

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови