Дайнов: Фрапантното предимство на Радев е заради гнева към Борисов

OFFNews 13 ноември 2016 в 21:36 11487 8

Снимка Булфото

Евгений Дайнов.

Още през март, обикаляйки из страната, по малките населени места, видях, че Бойко Борисов е изгубил основата на своята подкрепа. Оттук нататък беше просто въпрос на време тази загуба на основата, на корените на подкрепата, да отекне на всички нива в политиката. Беше очаквано!

Това заяви пред БНР политологът Евгений Дайнов, който оцени като „фрапантна“ разликата в броя гласове, получени от Радев спрямо Цачева.

Според Дайнов, тази разлика е заради гнева, който хората изпитват към Борисов.

"Очевидно влизаме в период… Илиян Василев за такива периоди пише: „Ще друса, затягаме коланите“. Дори и да има оставка, най-рано избори ще има в края на март, и то при най-добро стечение на обстоятелствата. Влизаме в период на друсане, който може да изхвърли доста ненужни неща от политиката. Дай, Боже!"

Прекрасността на изборите в демократична ситуация е, че никога не знаеш какъв ще бъде резултатът, каза още Дайнов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

8

Victimized

13.11 2016 в 23:51

" И какво надполитическо виждаш в голямата уста и дебелия задник на Илияна Йотова??"

Добре, ще перифразирам, ИЗБОРА е такъв, следователно ако БСП излезе на парламентарни избори няма да спечели с такава разлика.
Дори и да приемем, че цялото това нещо беше постановка, това не променя нещата. Хората гласуваха за човек, в случая Радев, който не е бил част от политиката, преди скандалите с авиацията. И дори факта, че вицето му е Йотова просто може би махна определени гласове. Като твоя например, ако генерал се беше самоиздигнал и получил същата гласност, без подкрепата на БСП щеше да вземе и другите така наречени "десни" гласове.
Смекчи тона, никой няма намерение да се кара с теб.

20699

7

Новак

13.11 2016 в 23:50

Викторе, и аз все повече се убеждавам, че Тиквун прилага номера от 2012. Само че какво печели България от тия му заигравки? Какво печелим всички ние, в това число и светнатите баби от Чуйпетлово? Какво печелиш ти? И не трябвали точно такова себично и безочливо поведение да се наказва? А аз имам чувството, че доста хора хем губят от всичко това, хем му се кефят.

25665

5

Victimized

13.11 2016 в 22:46

Политолозите и журналята се хванаха на работа, за да могат да политизират максимално ситуацията. Да ни кажат как сме гласували за БСП, а на ГЕРБ им спадат гласовете и разни такива мантри.
Истината е, че вота е над-политически, или с други думи, хората гласуваха против политиците като избраха военен. Всичко друго е прах в очите, опит за вменяване на принадлежност и съответно зависимост...

13056

4

Какавидков

13.11 2016 в 22:27

Минденския солист професор стана с с челобитния си антибокойковизъм.

77927

2

El Commandante

13.11 2016 в 21:59

Добре бе Дайнов, ми като си го видял що не си го казал?
Тоа пич все постфактум излиза с некви открития, баси.
Ми взимай пример от Каролев, не все да си след дъжд качулка.