БСП твърди, че ГЕРБ, ББЦ и АБВ купуват гласове

Деян Спасов 25 май 2014 в 18:25 4796 9

На извънредна пресконференция на "Позитано" 20 депутатът Антон Кутев и главния секретар на социалистическата партия Димитър Дъбов заявиха, че "масово ГЕРБ и с по-малки мащаби България без цензура и АБВ купуват гласове".

Имаме претенции към начина, по който се развива изборният ден. ГЕРБ налага натиск в градовете, в които може - чрез общинската администрация. Полицията също принуждава хора по различни начини да гласуват за тази партия. През това време Борисов и Цветанов се опитват да отклоняват общественото внимание, за да не се види колко мащабно купуват гласове, каза Димитър Дъбов.

В подкрепа на обвиненията, с които партията на социалистите излезе, Антон Кутев обяви сигнали от различни градове в България:

"Имаме сигнали за намеса на кметове в градовете, където ГЕРБ има власт. На много места хора ни разкриват, че ГЕРБ и България без цензура купуват гласове чрез едни и същи методи успоредно. Имаме и един сигнал за подобна успоредна работа между ГЕРБ и АБВ. В гр. Любимец ГЕРБ и ББЦ обикалят от дни и предлагат пари срещу гласове. Става въпрос за суми между 30 и 50 лева."

"В Благоевград човек по прякор "Калинката" раздава пари в хотел "Верджило", а друг на име Тошко Тодоров също финансира граждани в бар "Синия лъв". Венци Лудачки по прякор "Язовеца" агитира за партия ГЕРБ - също работи по схемата. Сигналите са изпратени до районната прокуратура в Благоевград"

"В Тополовград Мария Атанасова от ГЕРБ подкупва роми с хляб да гласуват за партията. Този хляб е производство на фирмата на съпруга й. В Тополовград кметът също налага натиск за подкрепа на ГЕРБ."

"Имаме още над 10 сигнали, но мислим, че това е достатъчно. БСП се атакува и отвътре, и отвън чрез всякакви методи. Конкурентите ни използват кметски администрации, общинска полиция и налагат служебен натиск, за да спечелят. Очакваме прокуратурата да си свърши работата." - завърши изявлението си Антон Кутев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!