БСП твърди, че ГЕРБ, ББЦ и АБВ купуват гласове

Деян Спасов Последна промяна на 25 май 2014 в 18:25 4230 9

На извънредна пресконференция на "Позитано" 20 депутатът Антон Кутев и главния секретар на социалистическата партия Димитър Дъбов заявиха, че "масово ГЕРБ и с по-малки мащаби България без цензура и АБВ купуват гласове".

Имаме претенции към начина, по който се развива изборният ден. ГЕРБ налага натиск в градовете, в които може - чрез общинската администрация. Полицията също принуждава хора по различни начини да гласуват за тази партия. През това време Борисов и Цветанов се опитват да отклоняват общественото внимание, за да не се види колко мащабно купуват гласове, каза Димитър Дъбов.

В подкрепа на обвиненията, с които партията на социалистите излезе, Антон Кутев обяви сигнали от различни градове в България:

"Имаме сигнали за намеса на кметове в градовете, където ГЕРБ има власт. На много места хора ни разкриват, че ГЕРБ и България без цензура купуват гласове чрез едни и същи методи успоредно. Имаме и един сигнал за подобна успоредна работа между ГЕРБ и АБВ. В гр. Любимец ГЕРБ и ББЦ обикалят от дни и предлагат пари срещу гласове. Става въпрос за суми между 30 и 50 лева."

"В Благоевград човек по прякор "Калинката" раздава пари в хотел "Верджило", а друг на име Тошко Тодоров също финансира граждани в бар "Синия лъв". Венци Лудачки по прякор "Язовеца" агитира за партия ГЕРБ - също работи по схемата. Сигналите са изпратени до районната прокуратура в Благоевград"

"В Тополовград Мария Атанасова от ГЕРБ подкупва роми с хляб да гласуват за партията. Този хляб е производство на фирмата на съпруга й. В Тополовград кметът също налага натиск за подкрепа на ГЕРБ."

"Имаме още над 10 сигнали, но мислим, че това е достатъчно. БСП се атакува и отвътре, и отвън чрез всякакви методи. Конкурентите ни използват кметски администрации, общинска полиция и налагат служебен натиск, за да спечелят. Очакваме прокуратурата да си свърши работата." - завърши изявлението си Антон Кутев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.06 2014 в 21:21

Присмял се лайнябия на калния:). Щото па те хич не купуват гласове. Аз още не съм виждал партия, която да не купува гласове.

25.05 2014 в 20:55

Винаги е било така най големият крадец вика дръжте крадецът, та и сега пак така , БСП са партията която заедно с Боко петното държи всички рекорди по подмяна на вотът. Още от едно време все така прави и все другите са и виновни.

25.05 2014 в 20:36

Купуват първите 3.

25.05 2014 в 20:25

БСП няма нужда да прехвърля вината за изборното си поражение на други партии, както и ГЕРБ не може да си припише заслугата за първото място. Истината е, че имаше много скандали около БСП и с АБВ и с ключови въпроси на българската национална политика по отношение на Украйна. Хората се разочароваха и една част просто не подкрепи социалистите.

25.05 2014 в 20:19

За мен интерес да купуват гласове са само големите!

25.05 2014 в 20:12

Моника се е накарала на Сергей и сега той си търси оправдания.

25.05 2014 в 19:55

А БСП ли са единствените чисти?

25.05 2014 в 19:10

е оти се праете на улави са не моем ви разберем... еле Калинката и Роше агитираа за вас га беате с тройнио змей? са бил съгрешили... ви е*ем стандарто!

25.05 2014 в 18:58

Oсобенно в Бобов Дол...Абе този боклук СПИНишев сърГЕЯ не разбра ли,че избори не може да спечели,колкото и гласове да купи,колкото и миньори да заплаши и колкото и дърти изкуфелници да излъже???Жалък украински палячо!!!