БСП: Изборите бяха мръсни

Александър Новков 26 октомври 2015 в 15:35 2458 4

Снимка OFFNews

Свидетели сме на едни изключително мръсни избори. Никой в България още не знае каква е избирателната активност. Последните достоверни данни на страницата ЦИК са от 17:00 часа вчера. От там насетне са възможни всякакви натъкмявания, след като цяла нощ се внушават резултати от социологически агенции.

Това заяви председателят на БСП Михаил Миков на "Позитано" 20. 

Лидерът на социалистите сподели, че данните от страната показват изключително голям процент недействителни бюлетини и липсата на достоверно издадени протоколи.

Той изрази възмощението си от случващото се в "Арена Армеец" и подчерта, че така е и на други места в страната. 

Миков настоя, че оправданията от технически характер не могат да прикрият умишленото създаване на хаос с цел внушаване на определени резултати в изборната нощ, преди да са ясни резултатите от преброяването.

На въпрос дали отчитат като грешка неучастието на партията му в коалиция с АБВ, в някои градове, Миков отсече, че АБВ са обслужвали интересите на управляващата коалиция през цялата кампания, номинирайки кандидати без никакъв шанс с цел да се „отрони“ от лявото представителство.

Слабото представяне на БСП на изборите и вътрешните противоречия в нея, той коментира като нещо присъщо на всяка партия и настоя, че те се преекспонират нарочно в последните месеци с цел да се навреди на партията.

Михаил Миков е на мнение, че ако партията му е направила някаква грешка по време на изборите, тя е била, че не могат да приемат в изборите да няма политика.

Той разказа, че по време на изборите огромно значение са имали задкулисните сделки, разпределението на обществени поръчки, купуването на бедни граждани, манипулациите и черният ПР. Според него изборите са въпрос на политическо и икономическо влияние, а не на вота на гражданите.

Миков заяви, че последните 2 дни са показали всички възможности за манипулация с електронни средства, като се започне с изкуствено нагласяване на изборната активност и се стигне до блокирането на информация за изборния ден.

Говорейки за проведения вчера референдум, той заяви, че си е изиграл ролята, усложнявайки изборите. 

„Ние нямаме избирателната активност нито в София, нито в други градове. Тя ще бъде натъкмена според необходимостите и резултатите.“, настоя лидера на социалистите

От БСП смятат, че изборният процес в София е бил опорочен. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!