Мерджанов: БСП остава втора политическа сила и единствена опозиция

OFFNews 26 октомври 2015 в 10:50 2131 3

Много социолози и изследователи вещаеха крах на БСП на тези избори, но той не се осъществи. БСП остава втора политическа сила и единствената опозиция и алтернатива на управлението на ГЕРБ.

Това заяви зам.-председателят на БСП Атанас Мерджанов пред БНТ.

Станахме свидетели на много манипулации. Предупредихме за този хаос още в самото начало. Сриването на сървърите на ЦИК, ГРАО и МВР е един достатъчно показателен факт, коментира Мерджанов.

„Цялата предизборна кампания премина в една доста криминална ситуация, като се започна от административния натиск, който се оказваше върху наши кандидати – за отказ от избори, заличаване на кандидати, купеният и корпоративен вот в деня на избора“, допълни Мерджанов.

По думите му дебатът преди изборите на практика не се е състоял. "Ние практически видяхме отказ на кандидатите на ГЕРБ да участват в този дебат“, подчерта той. 

Зам.-председателят на БСП каза още, че въпросът за отговорността ще бъде поставен след изборите и той няма да подмине нито националното ръководство, нито структурите по места.

„БСП изпадна в една тежка ситуация на последните парламентарни избори и ако ние не вземем строги, дисциплиниращи, организационни, политически мерки, да изчистим имиджа на БСП, не можем да се надяваме на повишаване на доверието. Никой не може да ни упрекне за налагане на една или друга кандидатура, защото имаме разписани много процедури, които са публични“, категоричен е Атанас Мердажнов. 

По повод подадената ръка от АБВ за втори тур на изборите, Мерджанов коментира, че предложението звучи много фалшиво.

„Една партия, която уж се самоопределя като лява, а участва в дясно правителство и споделя тотално дясна политика, за какъв тип съвместни действия можем да говорим?“, подчерта той, като допълни, че на много места точно АБВ е водила остра конфронтационна политика срещу БСП. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!