Без бюрократични спънки и ударно повишаване на средствата за туризъм поискаха от ЛЕВИЦАТА!

OFFNews 30 март 2023 в 14:33 434 0

Левица
Мая Манолова, един от лидерите на ЛЕВИЦАТА!

При нова среща между ЛЕВИЦАТА! с представители от туристическия, хотелиерския и ресторантьорския бранш, Мая Манолова се ангажира, че лявото обединение ще е гарант за реална подкрепа на сектора като не се повишаваг данъците, ударно се увеличат средствата в бранша и се подпомогнат малките търговци чрез отпадане на бюрократичните спънки за наемане на работници от трети страни.

От коалицията поеха ангажимент, че в следващия парламент ще се борят за по- голяма подкрепа от страна на държавата и за значително увеличаване на средствата за туристическия бранш още с приемането на следващия бюджет.

Мая Манолова е убедена, че парите за реклама трябва да бъдат ударно увеличени. Досега, предвидените средства, отпуснати от Министерството на турзима са 12 млн. лв., а оборота от туризъм е 13 милиарда лв. За да бъде значително увеличен този оборот, което е напълно възможно предвид природните дадености на България, трябва да бъдат увеличени незабавно средставата за реклама.

В следващия парламент, ЛЕВИЦАТА! ще се противопоставя активно на опитите за увеличение на данъците за туристическия бранш и ресторантьорите и ще настоява за запазване на данъчната ставка от 9 %. Те предложиха и премахване на бюрократичните спънки пред наемането на работна ръка от трети страни в сектора на туризма, така че браншът да не страда от намалено качество на услугата и недостатъчна работна ръка.

Според Манолова държавата е длъжна да подкрепи всячески българските туристически фирми, хотелиерите и ресторантьорите. ЛЕВИЦАТА! се ангажира да постигне тези амбициозни цели с качествена, ударна и енергична работа на народните представители от коалицията.

Заради липса на адекватна подкрепа от страна на държавата, този ключов за България сектор значително изостава в международен план. Хърватия и Гърция са увеличили в пъти приходите си от туризъм след Ковид-ограниченията. Оказва се, че в Плана за възстановяване и устойчивост понятието „туризъм" не се споменава, което Мая Манолова определи като огромен пропуск.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови