Бареков: ББЦ има шансове за кметове на 20 общини

OFFNews 01 октомври 2015 в 20:20 2485 0

"Очакваме силен балотаж ББЦ-ГЕРБ в София, Разлог и Сливен. Имаме шансове за 20 общински кметове."

Това заяви лидерът на България без цензура Николай Бареков на пресконференция след изнесено заседание на Изпълнителното Бюро на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР).

"Ще бъдем единствената партия след ГЕРБ, която ще има общински съветници, избрани по несъществуващите магистрали “Черно море” и “Струма” и по съществуващата “Тракия” - във Варна, Сливен, Велико Търново, Пловдив, Пазарджик, София. Ще имаме силни групи в общинските съвети на Перник, Дупница, Благоевград, Бургас, Стара Загора", заяви Бареков.

Евродепутатът призова всички кандидати за кметове на София да заявят предварително дали ще подкрепят кандидатa на ББЦ Мария Календерска, ако иде на балотаж с настоящия кмет Йорданка Фандъкова. Той призова кандидатът на БСП Михаил Мирчев да напусне надпреварата за столичен градоначалник.

Зам.-председателят на групата на ЕКР Джефри ван Орден и евродепутатът Мортен Месершмит заявиха, че харесват програмата на Календерска за развитие на София.

Самата Календерска пък заяви, че "при тоталната хегемония на ГЕРБ в страната и ниско качество на живот на повечето хора у нас, опозиционните партии трябва да са много силни, защото това е единственият глас на хората".

„България влезе в Европа, но Европа не е влязла навсякъде в България“, заяви тя.

„Когато имаме два пъти по-бърза Спешна помощ, два пъти повече студенти и два пъти по-голяма сигурност, ще можем да започнем да си мислим, че живеем почти като румънците и гърците, които се представят за най-бедни в Европа“, обясни Календерска.

Бареков от своя страна заяви, че София има най-скъпото метро в света.

Кандидат-кметът на ББЦ за Сливен Йордан Лечков пък изрази мнението си, че най-важната тема за всички бъдещи кметове трябва да е децентрализацията, защото "без нея нито един управник не би могъл да се оправи и да реши проблема с ромите". 

На събитието стана ясно, че тази сутрин Джефри ван Орден, Ашли Фокс и депутатът на ББЦ Мартин Иванов са се срещнали с премиера Бойко Борисов. Те са разговаряли за бежанците, за българската армия и за корупцията.

На работната среща не са обсъждани вътрешнополитически проблеми, а това как ББЦ да оказва позитивен натиск върху правителството да си свърши работата, поясни лидерът на партията Николай Бареков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови