Бареков: Българските политици не са научили буквара

OFFNews 11 септември 2015 в 19:44 5274 3

"Трябва да спомена за изключително неадекватната политика на българското правителство. Вие казахте, че след малко ще си говорите за АБВ в управлението, те не са научили буквара", заяви българският евродепутат Николай Бареков пред БНТ.

Бареков бе поканен, за да коментира темата за бежанците и гледните точки на Европа за тях.

"Прибрах се вчера и чета, че г-жа Кунева обвързала приемането на бежанци с Шенген, а г-жа Бъчварова казала, че трябва да стане точно обратното. Те са се разбрали помежду си тези излключително така "компетентни" кадри, а ние очакваме да имат някаква обща позиция. България няма позиция по темата с бежанците. По-слабо правителство от това сме нямали от много години. То няма единна политика, няма никаква политика. Явно са решили, че прегръдки и целувки в Брюксел решават проблема с липсата на външна политика", категорично заяви лидерът на "България без цензура".

Евродепутатът добави, че "без сухопътна операция в Ислямска държава няма как да бъде победен този режим", както и че "проблемът е изключително сериозен и без нова световна коалиция, в която да участват Америка, Русия, Европа, Иран, Саудитска арабия, Израел няма как да бъде победена Ислямска държава".

Що се отнася до местните избори, които ще се проведат през следващия месец в България, Николай Бареков прогнозира:

"Регистрираме нашия кандидат Мария Календерска в София. Когато тя отиде на балотаж срещу Йорданка Фандъкова, ще се "бият" достойно. Ще има балотаж, защото София е в отвратително състояние".

Пловдивчанинът се изказа доста остро за издигнатите кандидати на конкурентните АБВ и Реформаторски блок, както и не потвърди категорично кандидатурата си за кмет на Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!