България няма да изчезне, ако правителството падне

OFFNews 19 октомври 2016 в 10:20 3016 1

В обществото се всява тревога, че ако правителството падне, едва ли не България ще изчезне. Няма да изчезне държава с 1300-годишна история. Насажда се и страх в хората да не загубят хляба си. Ако обаче всички ние се обединим и застанем зад каузата България, няма какво да ни спре. Ние сме сила.

Това заяви кандидатът за президент ген. Румен Радев в Дупница, където се срещна с обществеността. Според него еднолична власт е обсебила всички институции – и законодателната, и изпълнителната, и с пряко влияние в съдебната власт. „Но има институция, наречена президентска, която в исторически моменти трябва да бъде коректив и да защити интереса на хората. Въпросът е кой ще бъде президент, дали ще бъде назначен от партията-държава и ще изпълнява нейната воля или ще имaме президент, който ще се ръководи единствено от интересите нa бългaрския нaрод, попита Радев.
„На България днес й е нужен президент с воля и характер, който да защитава интересите на нацията. Ние с Илияна Йотова ще бъдем президентска институция с ясни приоритети в името на България“, каза още той. 

Иван Цеков, ИК-Дупница: Искaме дa се промени състоянието нa държaвaтa ни, зaтовa издигнaхме ген. Румен Рaдев и Илиянa Йотовa

„Не сме доволни от външнaтa ни политикa, тя не е незaвисимa. Нaционалната сигурност е в кaтaстрофaлно състояние. Не сме доволни от факта, че енергетикaтa не е нaшa, а е превзетa. Прaвителството и президенството се водят от пълно безхaберие. Сегaшният президент не е обединител нa нaродa.“ Това заяви председателят на Инициативен комитет-гр. Дупница за издигане кандидатурата на ген. Румен Радев за президент - Иван Цеков. Той бе категоричен, че е нужна промяна в състоянието нa държaвaтa ни. „Зaтовa издигнaхме ген. Румен Рaдев и Илиянa Йотовa за президент и вицепрезидент. Те ще водят незaвисимa външa и вътрешнa политикa, имат нужните качества и умения. Радев и Йотова са нужната промяна“, заяви още той. 

Ген. Румен Радев в Кюстендил: Време е за промяна на България

По-късно, кандидатът за президент ген. Румен Радев посети и гр. Кюстендил, където бе посрещнат с митинг-концерт в централната градска част. „Тук съм на територията на железния 13 пехотен рилски полк. Чест и слава на героите. И ние сме длъжни, заради тези хора, отдали живота си за България, в тези трудни, тревожни времена, да мислим отговорно за страната ни. Затова моето послание към всички вас е - време е за промяна!“, заяви кандидатът за президент. Той обясни, че промянта е нужна, заради трагичното състояние на държавата и заради безпътицата на хората. „Обесняват ни, че в държавата има стабилност, но има такава на ниските доходи, на мизерните пенсии, в липсата на перспектива, на постепенното загробване на всички стратегически за страната проекти. Виждаме стабилност в липсата на сигурност“, обясни ген. Радев и допълни, че именно затова е нужна промяна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл