България гласувала за "Глас Пароден", "Зелепите" и "Пова Алтерпатива"

Симона Костадинова Последна промяна на 06 октомври 2014 в 13:02 14998 11

Един от сканираните протоколи с грешки в имената на партиите

"Нартия на зелените", "Глас Пароден", "Зелепите", "Пова Алтерпатива", "България без цепзура" са само част от партиите, които са се явили на изборите, според сканирните изборни протоколи, публикувани в сайта на ЦИК.

Сред другите куриозни имена на партии са "БСИ лява България", "Български нациопален съюз- НД", "Двпжеппе 21", "Деспите", "Натриотичеп фропт- ИФСБ и ВМРО" и "Иова България". 

Такива грешки намерихме в протоколите за повечето населени места, като: Бургас, Варна, София, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Велико Търново. Има и документи, които са напълно изрядни.

На различните компютри сгрешените букви са на различни места в протоколите, което показва, че проблемът не е с реалните изборни книжа, а е в сканирания файл или начинът, по който го разчита сайтът на ЦИК.

"Проблемът най-вероятно е със сканиращата машина, техническият отдел работи с много бързи темпове. Изборните протоколи нямат такива грешки. Ще изчистим проблема", обясниха от ЦИК пред OFFNews.

От комисията увериха, че такива грешки не съществуват на реалните протоколи, където партиите носят истинските си имена.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.10 2014 в 21:49

Някой е получил удар докато е писал протоколите...

06.10 2014 в 16:10

Образователният ценз на "цветнокожото мнозинство" като натрупани знания и опит се свежда до практически способности на себевъзпроизводство. С други думи до обазУване на себеподобни в глутница наречена "общност със специфични и културни особености" (цитата е от един знаменит *.pdf съдържащ в името си звучното mangali-strategia).
И поднесено по този начин е игра на думи за образователния им ценз сведен до едничкото им образУвание, а именно да се възпроизвеждат, защото им харесва много "техниката на правене".
Както и да е. Благодаря ти за просветния линк. Виждам, че преди всичко се съмняваш във всеки и във всичко.
Не бъди толкова мнителен.
Колкото до възможността да се редактира *.pdf форма. Да съществуват такива, но няма нито една безплатна. И съм готов да се обзаложа, че по тия ЦИК-аджийски рс-та няма инсталирани подобни "екстри".

06.10 2014 в 14:47

Сандо, ЦИК има инструктаж и се разменят *.pdf Та това, което казва бай Танас би могло да бъде вероятно. Но и аз си мисля, че тези протоколи са от едни секции в които образУвателния ценз бидейки неприет и без задължително условие си е казал думата. Залагам с две ръце на вероятността това да е 100% "оригинал" в смисъл така да е направено, отпечатано, попълненео и в последствие сканирано.
Ценз да го ева, ко да праиш.

А и още нещо, не са само турските секции. Такива има и в България и в други страни членки на ЕС.

06.10 2014 в 14:37

... да, но цветнокожото мнозинство, т.н. "малките хора", си го нарича Пазарждик, така че много моля... (образователният ценз още не е въведен!)

... хахахахахахаха

06.10 2014 в 14:33

... бай танасе,

казаха, че са пратили скенерчета, принтерчета и компютърчета (конфигурации)... избледняването (на места) на растера не ми подсказва, че е нещо различно от разпечатан .jpeg файл, произведен с кофти скенер. (а не поради малко тонер) Така ми се вижда, пък може и да не е така, но не е лошо да се установи какво е действителното положение на нещицата.

06.10 2014 в 14:08

"Деспите". Няма грешка, всичко е точно според мен.

ОСТАВКА!

06.10 2014 в 14:05

OffNews, Пазарджик се пише ПазарДЖик, а не Пазарждик :))