Аз съм най-лошата инвестиция на ДС, пошегува се Васил Терзиев

OFFNews 15 октомври 2023 в 21:14 3719 4

Васил Терзиев

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Васил Терзиев

"Не съм имал финансова подкрепа от роднините си. Първият милион [във фирмата] сме изкарали от приходите, които идват от клиенти. Фирмата е стартирана с малко лични средства и средства от клиенти. Атакуват моя морал: ето - той има нечестен старт в живота. Но аз смятам, че ако това беше истина, може би съм най-лошата инвестиция на тези служби, защото работя против всичко, за което те се борят. Това е иронията, че точно тези, които ме атакуват, са направили криминалния преход".

Това заяви пред Нова телевизия кандидатът за кмет на София Васил Терзиев. Той отбеляза, че от 15 години създава работни места и инвестира в образованието, за да може България да е европейска, просперираща държава. 

Васил Терзиев: Петър Младенов е братовчед на дядо ми

Кандидатът за кмет на София, който е издигнат от местната коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България (Спаси София)”, определи като “управленска немощ” неспособността на сегашното управление да реши проблема с липсата на места в детските градини и яслите през всичките мандати до днес.

“Построени са милиони квадратни метри разгъната площ в София, а ние водим разговор за 30 детски градини. Причините този проблем да няма решение са като при много други проблеми - липса на политическа воля и приоритет. Ако е приоритет, ангажираш всички заинтересовани страни и се решава. Ако не е било приоритет, макар че ГЕРБ вече трети мандат твърдят, че е приоритет, значи е управленска немощ”, заяви Терзиев.

Той обясни, че ако се довършат всички градини, които се строят в момента, без място в градините и яслите ще останат 6000 деца. “Математиката показва, че това са около 30-35 детски градини”, обясни той. Според него заплащането на директори, учители и специалисти също е проблем. За неговото решение ще е нужен политически натиск, но това може да се случва едновременно със строежа на новите детски градини.

“Удобна опорка е, че районните кметове на Демократична България не са строили детски градини. Това просто не е вярно. Г-н Хекимян удобно пропусна че г-н Георги Илиев в "Слатина" не е получил нищо от предишната кметица. И не е получил помощ от централната община. Няма как да направиш нещата веднага, защото трябват проекти. Но той строи детски градини в момента въпреки всичко това”, каза Терзиев. Според самия Илиев скоро ще има готова една детска градина за 8 групи и се разширяват още 2 градини с още 5 групи. Освен това има завършен проект за 2 градини за още 16-20 групи.

“Това показва, че имаме силен екип от опитни и работещи кандидати за районни кметове. Имаме и Борис Бонев, който 14 години се бори за по-добра София, имаме и общинските съветници на Демократична България, които познават проблемите на града и възможните решения”, добави Терзиев.

Той нарече нападките към районните кметове “стандартна практика на ГЕРБ”. “Ако има нещо положително си го приписват, за всичко отрицателно е виновен някой друг. Техните обещания изглеждат много добре, но защо не са реализирани досега. Защо не се реализирани 2012, 2015, 2019 г.? Липсва прозрачност, има фаворизиране на определени фирми. Те имаха централната власт, областен управител, мнозинство в парламента. Можеха да направят всичко за София, но не са. И искат от нас, гражданите, да даваме обяснения защо те не са направили каквото и да е”, заяви Терзиев.

Кандидатът за кмет коментира и ситуацията със синята и зелена зона за паркиране. Той обясни, че е не е казвал, че стойността на паркирането в тях ще поскъпне. “Обмисляме някакво решение, защото синята зона е запълнена. Но проблемът с паркирането е цялостен и има нужда от съвсем различно решение, а не от просто ей така да се вдигнат цените”, каза Терзиев.

Той добави, че повечето мерки, които водят до положителни промени, изглеждат непопулярни, но след години имат положителен ефект. “Важно е да се обсъди, да се обясни преди да се вземе решение. Софиянци бяха против зонирането, но то подреди паркирането в кварталите. И пак това е половинчато решение, защото няма отчетност къде отиват парите от ЦГМ. Искаме яснота - толкова пари са взети, какво е направено с тях. Сега това го няма. Ние говорим много за стандарти и правила. Истината е, че ги има, но не се спазват, защото общината е абдикирала от отговорността си да упражнява контрол”, добави Терзиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

605

4

Wenc

16.10 2023 в 09:10

Верно най-лошата..по-голям нескопосаник не са имали.

То бива наглост.. ама млад комунист.

22548

3

dolivo

16.10 2023 в 08:50

добро описание как Герб кастрира районните инициативи чрез централното кранче

4038

2

Moirae

16.10 2023 в 01:19

Добре казано.

12062

1

Pongo76

15.10 2023 в 21:41

Много смешен ДС хумор.

 
X

Да помогнем на украинските деца!