Васил Терзиев: Петър Младенов е братовчед на дядо ми

Никога не съм се отричал от роднините си, каза кандидатът за кмет на София

OFFNews 15 октомври 2023 в 07:35 11372 12

Васил Терзиев: Петър Младенов е братовчед на дядо ми

Снимка БГНЕС/Антония Георгиева

Васил Терзиев

Кандидатът за кмет на София Васил Терзиев заяви, че дългогодишният министър на външните работи по времето на Тодор Живков Петър Младенов е далечен братовчед на дядо му.

Тази седмица БГНЕС написа, че кандидатът за кмет, издигнат от "Обединени за София", Васил Терзиев е племенник на Петър Младенов. В събота в интервю за Нова телевизия той каза:

"Никога не съм виждал този човек в живота ми. Нито веднъж, не съм му племенник. Имам само една леля, която живее в Германия - сестрата на баща ми. Единствено тя ми е леля и аз съм неин племенник. Петър Младенов е далечен братовчед на дядо ми. Братовчед някакъв на дядо ми, но дотам."

Терзиев заяви, че има много обследвана родова история по майчина линия и че ще я публикува за тези, които се интересуват. Родословното дърво проследява историята на семейството му до началото на 19 век. "Родоначалникът се казва Герго Казака", каза Терзиев.

Попитан дали се притеснява от връзките на семейството му с "Държавна сигурност" Терзиев отговори отрицателно:

"Няма как да се притеснявам. Аз вярвам, че човек трябва да носи отговорност за собствените си дела. Аз знам как съм постигнал успеха си. Не са ми изкарвали дядовци и бащи оценките в училище, не са ходили те вместо мен на работа, не са работили те по 16 часа по 7 дни в седмицата."

Терзиев каза, че е приел всички грешки и уроци в житейския си път. Според него това да носиш отговорност за действията на друг човек е практика от отминал режим, към който не би искал да се връщаме.

Васил Терзиев е категоричен, че не се "отрича" от роднините си. "Това е една тема, която беше подета, тя не е точна. Никога не съм се отричал и няма и да го направя", каза той.

Очаква на втори тур да се изправи срещу Хекимян или Григорова

Кандидатът за кмет на "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Спаси София" очаква, че на местния вот ще отиде на втори тур, където ще се изправи срещу кандидата на ГЕРБ Антон Хекимян или на БСП - Ваня Григорова.

Попитан дали се цели някой ден да заеме премиерския пост, Терзиев отговори, че амбициите му се изчерпват с успешен 4-годишен маднат, в който да покаже, че София може да се управлява различно. "Неколкократно съм заявявал, че е най-важно на 29 октомври да постигнем убедителен резултат", каза той.

Смяната на имената на улици не му е приоритет

На въпрос дали би сменил имена на дадени софийски улици Васил Терзиев каза, че не би бягал от това. Той е на мнение, че има по-удачни имена за някои улици, но въпреки това подчерта, че този казус не е най-големият проблем на София. Според Терзиев най-наложително е да се решат проблемите, свързани с чистотата на въздуха и на самия град, с опазването на зелените площи, дигитализацията на общината и трудното паркиране.

Борисов е "минало", а Христо Иванов - "мъдър"

Помолен да каже с по една дума асоциацията си за политическите лидери Терзиев определи лидера на ГЕРБ Бойко Борисов като "минало", съпредседателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков като "биткаджия” и Асен Василев като "финанси”, лидерът на БСП Корнелия Нинова като "Бузлуджа", и съпредседателите на "Демократична България" Христо Иванов като "мъдър” и Атанас Атанасов "анти-Русия".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

12

AntiZ

16.10 2023 в 19:20

Доживях 34 години след промените, някакво мекере, комунистическа издънка, да се явява за кмет! Не бил се отричал от роднините?! Ми, как ще се отричаш, бе? Нали заради тях стана това което си! Проспериращ "бизнесмен" в посткомунистическа България! Какво ли изобщо го коментирам тоя!

585

11

Stoyancho

16.10 2023 в 11:49

хахха, то всичко става по родствена връзка- не е случайност:
милиционер- роднина......

1017

10

IvoIvo

16.10 2023 в 11:09

Лека полека ще си каже всичко :)

12078

9

edin slep

15.10 2023 в 20:33

Абе разкостиха го този човек. Имам братовчед, който има униформа на SS, баща ми е любител на Путлер, имам луд полу брат, който прие исляма. Е, аз мога ли да отговарям, за лудостите на всеки от тях, ако се кандидатирам за общински съветник да речем?

-1974

8

Владè

15.10 2023 в 19:43

Защо да " убиваме" ? Достатъчо беше като начало лустрация и свободна инициатива. Колкото и парадоксално да звучи, след '89 второто започна, всеки на някъкъде тичаше, по способните завъртяха някое левче и почнаха да се зъбят на васко арабията на планировчиците. Течеше летото на боянските ливади, Филь Димитроффф си повярва и вместо да прави така, че радивий да изобилства брътвеше несвързано и даде индиректно едно рамо на другарчетата. От тогаз започна хързулването. Хора с бизнес пак минаха на заплатка, мечтата на българчето е да стане охранител , васковците броят звонк и бит. Слугите на преходя борисов,радев,трипонофф,оараванов,седесарчетата другарчета послушанчета ще бъдат изхвърлени, васкогенните ще се донаместят ( баши демкратлари) .
Да живей колосалнии болгарский православний РОБ.
Роб бил, тъй роден , тъй ще си отиде и се гордее с робилъка си.
И ризултатя е тоз що живейм.

-1395

7

Гьорче2

15.10 2023 в 17:55

Е СЕГА ли Трябваше да Го КАЖЕШ!?

11300

6

yoghurt

15.10 2023 в 16:37

Все пак ПП Радев ги издигна. Няма как. Колкото и да е успешен, колкото и да говори мъдро.

Ето, че факта, че не убихме окупаторите като им падна режима през 1989та - както те направиха с дедите ни под руския автомат - наистина се оказа по-мъдро. Защото помним зверствата им до днес, това че съсипаха държавата ни. И няма да допуснем децата им да ни управляват.

Иначе, Терзиев поне да беше софиянец. В случая Лилков ми се вижда по-уместен.

2159

5

Kilca

15.10 2023 в 13:29

Какъвто и да му е, моя глас изгуби вече…

-1974

4

Владè

15.10 2023 в 11:03

Не си прави парите.
Прави си парите с нашите пари, заети му от комунистите и комсомолците след обира на девети септември от руснаците.

625

3

1215

15.10 2023 в 10:32

Това момченце ,ако имаше капка достойнство ,не трябваше да се показва от дупката си.Да си прави парите и да си трае смирено.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки