Quantcast

Алекс Алексиев откри предизборна кампания, въпреки че ЦИК го отстрани

OFFNews Последна промяна на 27 април 2014 в 16:03 6422 14

Алекс Алексиев
Алекс Алексиев

Алекс Алексиев откри предизборната си кампания въпреки решението на ЦИК да го отстрани като кандидат за депутат в Европейския парламент.

Той откри кампанията си в събота във Варна, съобщиха от Инициативния комитет, издигнал кандидатурата му.

Алекс Алексиев - син на убития след 9 септември 1944 г. от комунистите голям български художник и фейлетонист Райко Алексиев,  е емигрант е в САЩ от 1965 г. Той бе отстранен от Централната избирателна комисия с мотив, че не отговаря на условието за уседналост в България, тъй като постоянният му адрес е у нас, но не и настоящият. Някога той е декларирал пред ГРАО, че постоянният му адрес е в САЩ и не е променил това, когато се е кандидатирал.

В коментар за решението на ЦИК Алексиев заяви, че Избирателният кодекс противоречи на европейското законодателство в тази му част и е убеден, че съдът ще отсъди в негова полза.

"Случилото се е толкова сериозно, че би могло да доведе и до анулиране на целия изборен процес. Лошото е, че то ще компрометира България, а аз като българин не мога да бъда безразличен към това", каза още Алексиев.

На срещата с варненци Алексиев засегна темите за проблемите на националната сигурност, ЕС, енергетиката, имиграцията и радикалния ислям.

Според Алексиев политиката на сегашното българско правителство е самоубийствена. „Този кабинет работи единствено в полза на кремълската мафия, на неоимпериалистическата и дори фашистка клика, която управлява Русия в момента", каза Алексиев.

По думите му поведението на българското правителство в дебата за „Южен поток“ злепоставя и отдалечава България от европейските и евроатлантическите й партньори.

"Дори известният немски вестник "Зюд дойче цайтунг" писа, че с позицията си за „Южен поток“ България е показала "среден пръст" на Европа", каза Алексиев.

Той цитира официални данни, според които цената на 1 км. от трасето на Южен поток ще струва 7.5 млн. евро. В същото време стойността на същата тръба в Европа би била не повече от 2.1 – 2.4 млн. евро.

"Според експерти в сферата на енергийните проекти това означава, че 68% от цената на руския проект е формирана от раздадените подкупи, каза той. Сами направете сметката - 540 км. от тази тръба минават през България".

Според Алексиев с присъединяването на Крим Путин е променил доктрината на международните отношения в Европа след падането на Берлинската стена. "Затова сега нищо не би попречило и на ислямиста Ердоган да изпрати пет военни дивизии в България, ако реши, че "гяурите" тук потискат етническите турци", каза той.

България се нуждае от активна политическа позиция в Европа за селското стопанство. Възраждането на интензивното земеделие може бързо да изправи страната на крака, убеден е Алексиев.

Според него фактът, че Холандия получава 4 пъти повече субсидии за земеделие от България е дискриминационен и трябва да бъде променен.

"Аз не мога да променя Европа. Но ако бъда избран за евродепутат – гласът на един българин със сигурност ще бъде чут в Европа", заяви Алексиев в края на срещата.

До сряда Върховният административен съд трябва да се произнесе по жалбата на Алекс Алексиев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.04 2014 в 14:16

АА бил "следвал английска филология в Софийския Държавен Университет от 1962 година." Очевидно е силно репресиран, и принуден да избяга в Пиндосия.

Бил "анализатор в отдела за национална сигурност на Корпорация Ранд (Rand Corporation), американски институт за стратегически и геополитически анализи, асистент в Центъра за Руски и Източно Европейски Изследвания (CREES) в UCLAq, ръководил изследователски проекти за Пентагона и други правителствени агенции (sic!); Института Хувър (Hoover Institution) в Станфордския Университет учен гост (guest scholar); работи във Вашингтон като вицепрезидент на Центъра за Политика на Сигурността (Center for Secuity Policy) и научен сътрудник в Института Хъдсън (Hudson Institute).

Еми не знам, как е било допуснато да не покрие формално "критерият за уседналост", който е основен препъни-камък в подобни кандидатури? Много падна нивото на Компанията. На български се казва "Мърлява работа".

28.04 2014 в 13:39


Поредният нагаждач, син на АБПФК /активен борец против фашизма и комунизма/.
Наглец.
И първосигнални малоумници му се радват.
Да еба и "демократите" и демокрацията им!

28.04 2014 в 13:01

Принципно ми харесва позицията му с едно изключение откровенниия щатски лобизъм. Позволете ми да се съмнявам в чистотата на подбудите му. Вчера го гледах в едно предаване по "он аир" и докато другия събеседник на водещия имаше откровенно трезва преценка и обективен и прагматичен поглед над ситуацията от изявленията на г-н Алексиев лъхаше на атлантически лобизъм. Не ме разбирайте погрешно ,но за мен дали ще е Московски или Вашингтонски лобист разлика няма, слагам им знак равно. Искам хора които да лобират за София навън ,а не такива които лобират за някой в София.

27.04 2014 в 20:48

... кандидатите за евродепутати трябва да държат и издържат изпити по български и английски езици, писмено и говоримо като за Филология и/или Дипломация... стига простотии ве, тате...

... хахахахахахахахаха

27.04 2014 в 20:26

@Николай I,
не виждам и една твоя дума, която да противоречи на моите разбирания/усещания. Но до там. Остават си гневни нежелания и пожелания. Затова споменавам гъбите, та дано някоя отровна ми се падне.
Хахахахаха

27.04 2014 в 20:22

Този прононсиран служител на ЦРУ и техен анализатор и "демократ" разчита на чалга поколението, което не помни ролята му в оръжейния скандал когато беше "съветник"/наставник/ на фил.димитров/кенеди/ и набързо се скри от скандала в Сащ!Освен това е е със двойно гражаданство и след като е толкова убеден "демократ" защо не уважава решението на българския съд - или за него съдебните решения не се отнасят!Макар и син на Райко Алексиев аз не искам да представлява Родината ми един служител и анализатор на ЦРУ!Или както казват "ново-псевдо демократите" - бивш агент НЯМА!Анадънмо американофили и "лумпено-псевдо демократи"!Очаквам ругатни и обвинения в рубладжийство!Останете си със здраве и най-вече сандо, лустратора и всички други подобни!хахаха

27.04 2014 в 20:05

Виж какво mechok! Ако си решил на 25 да ходиш за гъби, аз съм последният човек, който ще тръгне да те разубеждава. По всичко личи, че имаш акъл в главата си и можеш да го използваш по предназначение. Не съм трол, но ми омръзна вече толкова години всичко умно, можещо и знаещо да бъде тикано по ъглите за сметка на тъпото, некадърното и простото. Не ми се живее повече по този начин. Ще ми се в тоя живот поне мъничко да се приближим към нормалността. Хайде със здраве!

27.04 2014 в 19:33

С тоя номер 10, както сте ръгналЕ, заприличвате на едни тролове тука.
Нямам против всеки да си избира, нали това е идеята.
Само дето, ако съм решил да е номер 10, и ако продължават да ми го накланят, мога да ида за гъби.
Така стоят нещата вече, сори.

Иначе, за Америка - не виждам как да сравня нейното влияние с това на Русия. Няма кЪ.
Хахахахахахахахахаха

27.04 2014 в 19:19

"Затова сега нищо не би попречило и на ислямиста Ердоган да изпрати пет военни дивизии в България, ако реши, че "гяурите" тук потискат етническите турци". Много интересна теза за водещ американски анализатор. Не би било зле Алексиев да продължи това разсъждение. Примерно как биха постъпили САЩ при подобно развитие? Странно е, когато прозападният Алексиев използва "опорните точки" на проруското мекере Сидеров. Отказвам да разбирам подобни политически мръсотии. Затова на 25 май с No 10!

27.04 2014 в 18:01

Много приказки на пазара. Турция щяла да ни напада, капан за атакисти и друга подобна измет. Важното е да се разкъсат гласовете на хората искащи нормален живот. Няма "независими" кандидати! Появяваш се от нищото в 12 без пет и тръгваш да събираш гласове за евродепутат?! Ако си толкова независим и патриот, помогни на хората, които се опитват да почистят България! Издигнат от Со(р)тиров и приятел на агент Димитър. Кажи ми кои са ти приятелите, да ти кажа кой си!

Номер 10 си е наред, другото е дрънкане на консервени кутии.