Quantcast

ЦИК отстрани Алекс Алексиев от изборите

OFFNews Последна промяна на 23 април 2014 в 23:52 6748 6

Алекс Алексиев
Алекс Алексиев

ЦИК заличи заличи регистрацията на независимия кандидат за евродепутат Алекс Алексиев.

Алексиев не отговаря на изискването за уседналост в България. Причината е формална - постоянният адрес на Алексиев е в България, но не и настоящият. Някога той е декларирал пред ГРАО, че постоянният му адрес е в САЩ и не е променил това, когато се е кандидатирал.

Според Изборния кодекс право да бъдат избирани за представители в Европарламента имат хората, живели най-малко през последните 6 месеца в България или друга страна от ЕС. Те трябва имат адресна регистрация по постоянен и по настоящ адрес на територията на България или на друга страна от Евросъюза.

Алексиев е син на убития след 9 септември 1944 г. от комунистите голям български художник и фейлетонист Райко Алексиев, емигрант е в САЩ от 1965 г.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.04 2014 в 09:20

Е,господа анонимни и други тролове- ветерани, прочетете "формално европейското право, което има "формално" предимство пред местното, още повече, когато се отнася за евроизбори. И също така- българският съд още не се е произнесъл. Ако Алексиев не го зачиташе- нямаше да се е обърнал към него. А след българския съд, в случая има и еропейски. А там не търпят нарушения и фалшификации на изборите, защото незаконно вкараните депутати ще законодателстват над цяла Европа.Така че малко почакайте, преди да празнувате. може пък единственият кандидат , който не е "спонсориран' от дадена мафия или не е направил партиййни компромиси с някоя клика на ДС, ще бъде допуснат и ще бъде избран...това ще затвърди вярата ми, че европа си струва.

25.04 2014 в 09:08

Този дори не живее в Европа, а иска да оправя България, да се кандидатира в Америка, щом там живее.

24.04 2014 в 13:08

Формална причина ли ? Ми то законите и в частност ИК по принцип са формални. Лош закон, но закон. След като не отговаря на изискванията - много ясно, че ще му заличат регистрацията. Поне да беше прочел ИК и по конкретно чл. 351, ал. 1 и § 1, т. 3, буква „а" от ДР на ИК.
Ама това им е лошо на българските политици, не обичат да четат.

24.04 2014 в 11:15

"Алексиев е син на убития след 9 септември 1944 г. от комунистите голям български художник...."
А синето на "врага на народа" шейсета година го пускат в Софийския университет да учи английска филология?????
Ей "демократите", толкова лековерни глупаци ли сте та се връзвате на воплите на всеки нагаждач?
Мене до 87 не ме пускаха през врата да вляза, защото бях изгонен от комсомола, а този говнар 30 години по-рано студент английска филология?
Да еба и демокрацията и демократите и!

24.04 2014 в 03:01

терминало, терминало, веч ме влечеш, приятели да оставя, баба, дядо... другаде да сея българско семе, сам сред свои и свой сред чужди, но помни, слаб и скромен (дори), ще те помня и няма да се обърна, и лишения от смисъл живот, където и да съм ще възпея в лицето на Злодея, който няма нищо, но притежава всички. Аман от глупости, Да Живее БЪЛГАРИЯ!

24.04 2014 в 01:06

Ами да. Те знаят кой е за отстраняване.
Шубето ги тресе яко.
Всяка клечка им е пречка.
Жалкото е, че няма, ма наистина няма какво да ми завлече недебелия задник до урната.
Все пак ще се наложи да ида, щото червеногъзляците заслужават наказателен вот!