Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Акад. Марков: Само Каракачанов ще защити националния интерес

ОFFNews 31 октомври 2016 в 13:33 4063 5

Снимка БГНЕС

Акад. Георги Марков.

"Програмата и идеите на „Обединени патриоти – НСФБ, АТАКА и ВМРО“ в най-голяма степен отговарят на нуждите на страната ни. Заставам зад настояването им за връщане на наборната военна служба, подкрепям политиката им спрямо имигрантите, както и спрямо Турция".

Това заяви историкът и общественик акад. Георги Марков пред телевизия „България 24“ в подкрепа на кандидата за президент и негов колега-историк Красимир Каракачанов.

"Като президент Красимир Каракачанов най-добре ще защитава националните интереси и ще ги прокара в Европейския съюз и в НАТО, което не бе направено от досегашния президент. Красимир Каракачанов най-добре се вписва в ролята на държавен глава", категоричен е акад. Марков.

През лятото на 2016 г. български учени и общественици излязоха с открито писмо с призив за обединение на патриотичните сили зад издигането на Красимир Каракачанов и Явор Нотев за президент и вицепрезидент.

Писмото бе подписано от доц. Йордан Величков – ЮЗУ, Никола Алтънков – професор от Калифорнийски университет САЩ, Петър Харалампиев – Сдружение „БГ Патриот“, Николай Захариев – Съюз на патриотичните сили „Защита“, ген. Петър Илиев – председател на Национално сдружение „За честта на пагона“, акад. Иван Юхновски – БАН, проф. Марин Деведжиев, полк. Ангел Тюфекчиев – председател на Националния съвет на Военния съюз и на Независимия национален съюз на офицерите в България, проф. Трендафил Митев – УНСС и Тодор Кондаков – Българско геополитическо дружество.

Кандидатпрезидентската двойка на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ - Красимир Каракачанов и Явор Нотев, е с № 19 в интегралната бюлетина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

3

Лопе де Вега

31.10 2016 в 15:02

Ама преди да стане академик, тоа е бил професор, не ли?

Поздрав!

17439

2

мнение от IP

31.10 2016 в 14:24

Явор Нотев е този, дето лъжеше по телевизора за изпълненията на Волен Сидеров.

12005

1

VELIZAR ENCHEV

31.10 2016 в 14:09

САМО ФАКТИ ЗА „ПАТРИОТИЗМА“ НА ПАТРИОТАРИТЕ:

През май 2015 г. Каракачанов и Симеонов гласуваха за продължаването /с нови 10 години/ на договора за американските бази в България, подписан през 2006 г. от Ивайло Калфин и Кондолиза Райс.
През юли 2016 г. Симеонов подкрепи създаването на българо-турска флотилия в Черно море.
През септември т.г. Симеонов обяви, че Царска Русия винаги е била против нашите интереси по време на робството и че година след освобождаването ни българите съжалявали за робството. Вместо да осъдят бруталната туркофилия на шефа на НФСБ, Каракачанов и Сидеров страхливо замълчаха пред господаря си.
До момента нито Каракачанов, нито Сидеров, нито Симеонов са оттеглили подкрепата си от ГЕРБ заради постановление на МС от 12 август т.г за трайно заселване на бежанци у нас.
Това ли е патриотизмът на Симеонов и подчинените му Каракачанов и Сидеров?
 
X

Подкастът на OFFNews