АБВ иска безплатен транспорт на 26 март за работещите по изборите в София

OFFNews 02 март 2017 в 11:19 1536 0

От името на АБВ внесох в деловодството на Столична община предложение за осигуряването на безплатен градски транспорт с удължено работно време в деня на вота 26.03.2017 г. за хората, ангажирани пряко в изборния процес.

Това заяви общинският съветник от АБВ в СОС и председател на градската организация на партията в София Тодор Цанев. По думите му, ако докладът бъде гласуван и одобрен, от безплатната услуга ще могат да се възползват всички членове на комисии, застъпници, наблюдатели и др. Те ще легитимират правото си да ползват градски транспорт без таксуване с документ, удостоверяващ вменените им правомощия и отговорности за деня на вота.

„Считам, че това е една временна мярка, от която по груби изчисления ще могат да се възползват около 25 000 души. Не бива да забравяме, че това са хората, на които разчитаме да осигурят честни и прозрачни избори. Още повече, че мерки като удължаване на работното време и пускането на допълнителни превозни средства за определени линии на градския транспорт, се прилагат отдавна при организацията на концерти и футболни срещи, които макар и значими мероприятия, не представляват толкова мащабни събития и от толкова огромно за държавата значение, каквото са предсрочните парламентарни избори“, посочи той.

Според Цанев напълно уместно е и в деня на предсрочния парламентарен вот, който по традиция се прави в неделя, всички линии на градския транспорт да се движат по график за делнични дни.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !