10-метров трибагреник поведе шествието на социалистите в София

Жельо Бойчев: Има много достойни българи, готови да носят отговорност за бъдещето на България

OFFNews Последна промяна на 03 март 2017 в 16:49 3398 5

„Нека бъдем горди, че сме българи, защото - както президентът Румен Радев заяви - да си българин не е участ. Да си българин е повод за гордост."

С тези думи лидерът на БСП – София Калоян Паргов се обърна към стотиците социалисти, събрали се пред паметника на Цар Освободител.

Столичните социалисти отпразнуваха националния празник с шествие, водено от 10-метров български флаг, от Цар Освободител до паметника на българския опълченец.

В събитието взеха участие водачът на листата в 23 МИР Жельо Бойчев, кандидати за депутати от коалиция „БСП за България", членове и симпатизанти на БСП.

Според Паргов политиците, без значение на коя част от политическото пространство принадлежат, трябва да се обединят около това да се повиши стандарта на живот на българите. За да може черната статистика на стотици хиляди работещи бедни, на бедстващи пенсионери, на млади хора, които не виждат перспектива за себе си в България, да бъде прекъсната.

„Това ще дойде с промяната, която хората поискаха. Говорим за справедливост, за сигурност, за просперитет, за справедливи доходи - пенсии и заплати. За нови работни места и заетост, за развитието на българската икономика, на българското производство. За да може България да даде на своите граждани възможност да се развиват и да виждат своето бъдеще в родината. Тази промяна ще дойде с активно участие на хората в политическия живот на страната. Те носят отговорност в себе си и за бъдещето на своите деца и внуци. България трябва да заеме своето достойно място в европейското семейство, място на държава с вековна история, с която можем само да се гордеем" - категоричен бе Паргов

„На такива светли празници трябва да си спомняме, че величието на България се гради върху саможертвата на загиналите за нашата свобода и обединение", заяви Жельо Бойчев пред паметника на българските опълченци.

„България е имала много трудни периоди в историята си, много по-трудни от днешния и българите са съумявали да намерият вяра и сила да изправят Отечеството на крака. Длъжни сме да съхраним и тачим тяхната памет, да съхраним българския род и да работим за просперитета на България", категоричен е Бойчев.

Според него личния просперитет няма как да бъде реализиран, ако цялото общество не успее да обедини енергията си за успеха на България.

„Има върху какво да стъпим и да се учим, гледайки назад в историята. Днес има много достойни българи, готови да носят отговорност за бъдещето на България", убеден е Жельо Бойчев.

Избори 2017

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8094

5

дони

04.03 2017 в 10:57

Гергов беше ли на шествието, а кирчо?... Питам просто...

8001

4

Севтопол

04.03 2017 в 10:09

Другари,досега все идвахте на власт с лозунга "промяна".Наистина променяхте много неща към по-добро – предимно за вас самите и вашите семейства.За нас ставаше все по-зле.Не знам какво ви стана за последните 8 години. Това са два мандата,от които година и половина пак беше ваша.Или бързо огладнявате,или просто сте алчни.Защото вие никога през 125-годишната си история/БКП/не сте работили"на полза роду",а единствено и само за себе си.Честит празник!