Нинова избрана за вицепрезидент на Социнтерна

OFFNews Последна промяна на 03 март 2017 в 09:07 8993 13

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е избрана за вицепрезидент на Социалистическия интернационал.

"Бях избрана за вицепрезидент на Социалистическия интернационал. В гласуването участваха делегати от над 150 леви партии от цял свят. За престижния пост бях номинирана лично от генералния секретар на организацията Луис Аяла", похвали се във Фейсбук Нинова. 

За нов мандат бяха преизбрани досегашните президент и генерален секретар на организацията - Георгиос Папандреу и Луис Аяла.

Социалистическият интернационал е световна организация, основана през 1951 г. и обединяваща социалистически, социал-демократически и работнически партии. Организацията има специален статут към ООН, като сферите ѝ на компетентност включват борбата с бедността, развитието на демокрацията, защита на човешките права.

XXV Конгрес на Социалистическия интернационал, който се провежда в Картахена, Колумбия, бе открит от колумбийския президент и носител на Нобелова награда за мир за 2016 година Хуан Мануел Сантос.

Тазгодишният конгрес на социалистите е посветен на световните конфликти и начините за преодоляването и предотвратяването им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8236

11

News

03.03 2017 в 14:28

Яаа, значи е била далеч от тук, тези дни?! За това ли Бойко се яви задъхан в студиото на Нова?! Да се жалва, че Нинова му отказала дебат? До като я няма?! Бравос! Юнак!

8359

8

kibrito

03.03 2017 в 10:51

Честито и на добър час! Колкото по-далеко от България, толкова по-добре! Ако може да вземе цялата БСП със себе си