Цонко Цонев: Сега и плажен КАТ да въведем

Димитър Генчев Последна промяна на 12 март 2016 в 07:43 10592 4

Цонко Цонев беше 3 поредни мандата кмет на морската рокстолица Каварна. Досега нямаше никакви забрани за къмпингуване в района не само на Каварна, но и на Камен Бряг, Българево и навсякъде наоколо. Това доведе до много сериозен прилив на туристи. Сега, на държавно ниво, се прави опит да се забранят палатките на 100 метра от плажа, както и да се въведат грандиозни глоби. ОFFNews се обърна за коментар към Цонко Цонев по темата

- Господин Цонев, как ще коментирате идеята на законотворците да забранят палатките на по-малко от 100 метра разстояние от плажа? И защо точно 100 метра, а не 92, 43, или 105 метра, 6 сантиметра и 3 милиметра?

- Идея нямам. Не мога да коментирам решения, които са без всякакви логични доводи. Предполагам, че са си написали някакви листчета като за новогодишна баница, на които е пишело 5 метра, 20 метра, 8 метра, 100 метра, и нечия ръчичка е изтеглила листчето със 100-те метра.

- Каква е логиката да се забраняват палатките, след като всеки знае, че по морето има хотели и на 10 метра от плажа, но тях никой не ги закача?

- Има хотели не на 10 метра от плажа, ами и такива, които са почти забодени в самото море. Има и много унищожени дюни, яхтени пристанища и какво ли още не.

- По време на рок фестивалите в Каварна имаше палатки и на плажа. Тази забрана удря директно по феновете. До какво ще доведе това?

- До една голяма обида и отлив на фенове и съответно загуби за икономиката на Каварна. Нека си помислят добре какво гласуват. Интересно ми е обаче как тази забрана ще важи за Камен Бряг, например? Там плаж няма, има само скали, а в закона не пише дали можеш да разпънеш палатка до скалите. Това автоматично би трябвало да означава, че на такива места все още е разрешено свободното къмпингуване.

- Това с палатките и 100-те метра не се ли прави заради корпоративни интереси?

- Не знам. Върху пясъка не може да се строи. На мен това по-скоро ми прилича, с извинене за израза, на опикаване на територия. Така правят кучетата. Предполагам, че това са собственици, или мераклии за собственици на ресторанти и капанчета по плажа.

- Какви ще са последствията от такова решение?

- Това е, меко казано, необмислено решение. То ще доведе до нова голяма армия от чиновници и още по-голяма корупция, като се имат предвид жестоките глоби, които се предлагат. Ще се получи нещо, като плажен КАТ и даже митничарите масово ще напускат, за да стават плажни катаджии.

- Какво е решението?

- Нещата да си останат, както досега. Черноморието ни наистина изчезва, но виновни за това не са къмпингарите, а тези, които го презастрояват.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.03 2016 в 11:46

НЕ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ МАХА КАТО КМЕТ БЕЗ НЕГО ТАЯ ПРЕЦАКА РОКА ВЪВ КАВАРНА ,СИГУРНО Е ФЕНКА НА ПОПФОЛКА НОВАТА КМЕТИЦА ДА Я МАХАТ ДОКАТО НЕ Е СТАНАЛО КЪСНО

12.03 2016 в 16:24

Никакви интереси няма. Просто ЦВ и ББ обявиха война на народа и започват от най-будните и умните, по-простите хорица по-лесно ще ги сплашат. Мутрохотелиерите не искат българи искат руснаци - те са без претенции и са свикнали да ги мамят.

12.03 2016 в 16:20

Може да благодарите на зелените тъпунгери за това. Заслугата за тоя закон е изцяло тяхна.

12.03 2016 в 08:36

Много точно - опикаване на територия за бъдещи мераци. Какви ли вратички в закона са ни приготвили?