Българската гордост в Сочи: Много се радвам! Надявам се, че вие също се радвате с мен

Деян Спасов 16 февруари 2014 в 14:28 10830 5

Александра Жекова е горда от представянето си, въпреки малшанса по време на финала на дисциплината бордъркрос от състезанията по сноуборд на олимпиадата в Сочи. Тя се класира пета , след като бе бутната от италианката Михаела Мойоли метри преди финала.

Баща ѝ призна за тежка контузия, получена малко преди Олимпиадата.

„Доволна съм донякъде от резултата, но и много се радвам от представянето си. Допуснах грешки в квалификациите, но се движех много добре. Фантастичен резултат за мен, след като имах много тежко възстановяване преди игрите. Радвам се и се надявам, че вие също се радвате с мен“, каза Жекова.

На въпрос дали италианката Мойоли не отне медала на българската ни надежда, тя отговори: „Може да се каже, че ми отне медала, но това е спортът. Трасето беше много трудно, а и всички ние носехме голяма отговорност и представяхме държавите си тук, не мога да съдя италианката. Благодаря на всички, които ме подкрепяха до последно“, заяви сноубордистката пред БНТ.

Бащата и треньор на българката Виктор Жеков също даде интервю за БНТ, в което описа гордостта, която изпитва от дъщеря си. „Горд съм с това, което правим и постигаме за България. Дойдохме тук и се борихме срещу нации с големи ресурси, но ние успяхме. Българският сноуборд екип е единственият с един треньор и един състезател, но въпреки това достигнахме до това престижно място.“

В края на разговора почти през сълзи бащата на Жекова заяви: „Не сме казвали на никого, но истината е, че Сани си счупи опашката три седмици преди Олимпиадата. Имаше тежко възстановяване, но напук дойде тук, успя и го направи за цяла България.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови