Uva Nestum Wine & SPA пренася винените пътешественици в Южна Африка

Бутиковата изба към комплекса произвежда лимитирани серии до 10 000 бутилки първокласно вино от сортовете Рубин, Сира, Мерло, Каберне Фран и Каберне Совиньон

OFFNews 02 май 2017 в 17:57 6336 0

Баобаби, вятърни мелници, дива природа, колоритна кухня и елегантно вино. Всичко това е Южна Африка. А Южна Африка е поредната спирка за винените пътешественици през 2017 г. в хотелски комплекс Uva Nestum Wine & SPA.

На 13 май 2017 г. всички ценители на гроздовия еликсир и гости на луксозния хотел край Гоце Делчев могат да се пренесат на горещия континент и да се запознаят с някои от най-добрите вина на Южна Африка. За да е изживяването наистина запомнящо се, организаторите от Uva Nestum Wine & SPA ще прибавят към заслужаващите си винени шедьоври и колоритни блюда от местната кухня.

Виненото пътешествие до Южна Африка ще започне с дегустация на освежаващото Kleine Zalze Cellar Selection Chenin Blanc, 2016, което отлично се съчетава със салата Green Bean Salad, която представлява микс от пресни домати, зелен френски боб и лешници, овкусена със специален горчичен дресинг.

Следващото вино, Cape Bridge Pinotage, 2011, чудесно допълва едно от много типичните за Южна Африка ястия Paptert, което представлява апетитен зеленчуков пай, приготвен с царевично брашно, гъби, сирена, кромид лук и свежи ароматни подправки. Shiraz Kleine Zalze Vineyard Selection, 2014 е изключителен винен шедьовър от огнения континент. Той ще бъде в компанията на South African Sosaties, което е типично африканско ястие - шишчета от сочно свинско и агнешко месо, приготвени със специална марината и ароматни подправки, поднесени с любимия на южноафриканците жълт ориз. Естествен завършек на виненото пътешествие ще бъде сметановият ликьор Amarula, нежно подчертаващ и насищащ вкуса на Melktert, който е емблематичен лек десерт с жълтъци, прясно мляко и ванилия.

За истинските ценители на пълноценната почивка и за да бъде пълно удоволствието за всички сетива, Uva Nestum Wine & SPA предлага специални „Винени пакети“ на ексклузивни цени. Две нощувки в стая делукс със закуски за двама с вкючени куверти за вечеря „Винено Пътешествие – Чили“ е на цена 371 лева, а една нощувка в стая делукс със закуска за двама с вкючени куверти за вечеря „Винено Пътешествие – Чили“ е 252 лева.



Освен на виното от Южна Африка, което домакините са избрали да представят на пътешествениците, гостите могат да се отдадат и на винената магия на бутиковата изба Uva Nestum към комплекса, чието вино се произвежда единствено от собствени, натурално чисти лозя, представящи яркия и характерен тероар на Долината на Места. На площ от 17 дка в комплекса се отглеждат сортовете Рубин, Сира, Мерло, Каберне Фран и Каберне Совиньон. Избата е проектирана за производство на лимитирани серии първокласно вино до 10 000 бутилки на година. Виното Uva Nestum е носител на различни медали, отличия и трофеи от престижни български и международни винени форуми и изложения.

Храната в Uva Nestum Wine & SPA също е висококачествена, доставена от личното стопанство към комплекса или от селектирани производители от региона. Когато задоволите изтънченото си небце, може да се насладите на релаксиращите процедури в спа центъра на хотела, който е разположен на площ около 2000 кв. м. Спа центърът включва 25-метров открит и 15-метров закрит плувен басейн, както и отделно обособено джакузи. В спа центъра са обособени специални помещения за винотерапия, солна флотация, солена зала за релакс, хамам, серайл, сауна, парна баня, фитнес зала, зала за тренировки с единствения в България уред Imoove, както и студия за високотехнологични естетически процедури – масажи и козметика.

За кратко време след откриването си Uva Nestum Wine & SPA превърна Гоце Делчев и региона във винена и спа дестинация, предпочитана и от българи, и от чужденци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови