Quantcast

Рокади и в "Никотиана - БТ Холдинг"

OFFNews Последна промяна на 18 юни 2014 в 15:28 6996 1

След официалното скъсване на връзките между "Булгартабак холдинг" и Корпоративна търговска банка в резултат на разрива между банкера Цветан Василев и медийния магнат и депутат от ДПС Делян Пеевски назряват промени и в "Никотиана - БТ холдинг".

Днес дружеството публикува покана за свикване на извънредно общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 17 юли при дневен ред от една единствена точка - смяна на Надзорния съвет.

Предсрочно ще бъдат освободени Талеиа Константину и Кристина Парлата, чийто мандат изтича на 19 февруари 2015 г.

Ще бъде преизбран Александър Димитров Найденов за нов мандат. Другите двама членове на Надзора ще бъдат Мариос Фотиу и Поливия Поливиу.

Името на управителя на "Олинеза" и още над 10 фирми Александър Найденов се свързва с външнотърговски фирми, през които минава основна част от износа на "Булгартабак холдинг" за Русия по времето на Жан Виденов и на които Найденов е генерален пълномощник. Пак тогава бившият приватизационен фонд "Никотиана БТ" бе управляван от ръководството на "Булгартабак" пак по времето на управлението на Виденов, един от които до днес са в управата на дружеството - Евгени Евгениев, а друг - Евтим Сапаревски - е заличен от представителите на 15 май 2014 г.

Днес "Никотиана – БТ холдинг" АД притежава минотарни пакети акции в "Плевен - БТ" АД, "Исперих - БТ" АД, "Хасково - БТ" АД и "Първомай - БТ" АД, които са дъщерни дружества на “Булгартабак Холдинг” АД.

Двамата бъдещи членове на Надзорния съвет - Мариос Фотиу и Поливия Поливиу - са граждани на Кипър.

Според информацията от материалите за общото събрание Фотиу е завършил Институт по мениджмънт – Кипър, той е доктор на икономическите науки. Представен е още като "мениджър с дългогодишен опит в управлението на акционерни дружества в Европейския съюз".

Поливия Поливиу е завършила Кипърския европейски университет, специализирала е "Бизнес администрация" и е"мениджър с дългогодишен опит в управлението на акционерни дружества".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.06 2014 в 15:53

17 Юни 2009: Орешарски отложи за наесен борбата с фалшивите бандероли (http://www.segabg.com/article.php?issueid=3723§ionid=3&id=0000601)
*******************
20.04.2014 Митниците със спад в приходите за първото тримесечие(http://www.mediapool.bg/mitnitsite-sas-spad-v-prihodite-za-parvoto-trimesechie-news164304.html)
*******************
ДНЕС: Държавата губи от фалшиви лепенки върху бутилките с ракия два и половина пъти повече, отколкото събира от акцизи на спиртните напитки (http://old.duma.bg/2008/0408/040408/obshtestvo/ob-6.html)
*******************
Колко милиарда се печелят от тези "фалшиви лепенки"?