Quantcast

Започна прехвърляне на собствеността на "Булгартабак"

OFFNews Последна промяна на 18 юни 2014 в 10:37 7940 9

В резултат на разрива в отношенията между Цветан Василев и Делян Пеевски започна прехвърляне на собствеността на "Булгартабак". Официално мажоритарните собственици на дружеството ще продължат да се крият зад офшорно дружество.

В Комисията за защита на конкуренцията е пристигнало уведомление за предстояща концентрация между Woodford Establishment, Лихтенщайн, Livero Establishment, Лихтенщайн и „БТ Инвест” ГмбХ, Австрия.

С него КЗК се уведомява за намерението на Woodford Establishment и Livero Establishment да придобият контрол върху сегашния собственик на холдинга "БТ Инвест" ГмбХ, Австрия. 

Според уведомлението Woodford Establishment и Livero Establishment не осъществяват търговска дейност.

Сега основните собственици на холдинга са BT Invest (Австрия) и E. Miroglio Finance (Люксембург). КТБ официално има 6.2% от акциите. Те бяха купени от банката на Цветан Василев на 9 май.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.06 2014 в 13:31

Банка, Булгартабак -> все комунделно бандитски, а много взе да се шуми, няма как да мине без трупове!!!

18.06 2014 в 13:11

Явно по всякакъв начин Пеевски е решил да затрие, поне за мен БТ. И за какво беше всичко това, целият труд и опитите да се съвземе и да започне да печели пари, за да може Дебелянчо да вземе всичко. Браво, браво, а нека всички институции у нас да стоят и да гледат как БТ ще се срине. Простотията и лакомията нямат край.

18.06 2014 в 12:57

Вижда се как Пеевски продължава да си играе неговите мръсни игри и това е повече от очевидно. Крайно време е да спре да го прави наистина, защото се вижда, че прекалява страшно много. Време е да с интригите този човек.

18.06 2014 в 12:12

Пеевски е вездесъщ явно, а

18.06 2014 в 11:44

Поредно прехвърляне, защо ли?! Къде спи КЗК и разрешава продажбата на ключово родно дружество на офшорка без дейност, която от някъде си вади 30 млн., а лицето, което седи зад нея е търговска тайна, колко удобно! От сделките по приватизацията става ясно, че зад това стои Доган с машата си Пеевски, подпомогнати от разни руски обръчи - на какъв пост в момента е министърчето Дянков, по чието време стана сделката?! Как се случи промяната в УС през последния месец със скандали и подмолно, колко находчиво и никак не случайно?! Това прехвърляне пък ще трябва да бъде съпроводено с предложение към миноритарите, за да са аут от играта... Сещате ли се?! Доган ага си прибра БТ-то!

18.06 2014 в 11:42

според мен изобщо не е имало някакви специални отношения между Василев и Пеевски. Общите им снимки които някои медии все циркулират из нета не доказват че са били кой знае колко близки. Банката на Василев отпуска кредити на много физически лица и фирми, но това не значи че той трябва непременно да е много близък с всички тях. по начало ктб не е имала особено голям дял от Булгартабак. "Капитал" бяха тези които тръбяха наляво-надясно че ктб е придобила холдинга но то се оказа съвсем друго.

18.06 2014 в 11:39

Толкова ли няма кой да се противопостави на Пеевски и Доган?! Не мога да повярвам колко мощни могат да бъдат тези двамата!! Все някой трябва да има, който да е по-голям от тях и да ги махне веднъж завинаги от властта! Вече си правят каквото си искат и с тези си действия клатят държавата!

18.06 2014 в 11:35

Заради това ли беше този целият цирк, да си вземе парите от банката , но мен ме съмнява, че няма да спре до там .

18.06 2014 в 11:30

Прасето си е реигстрирало нова офшорка с която да прехвълря собствеността. Защо не отоговорят от Булргатабак, кой ги притежава!! Как може да не знаят? :) За малоумни ли ни имат?? Сещаме се, кое е "физическото лице" на предната офшорка, сигурно сега ще е същото. А не беше ли Дебелян този, който прокара закона против офшорките?!! Наблюдавайте КОЛКО много власт има Доган точно в този сканадал, който се заформи последните дни. Прокуртура, съдии, дръжества - всичко е негово.