"Булгартабак" с ултиматум и заплаха със съд към КТБ

OFFNews 17 юни 2014 в 17:20 8888 5

Скандалът, съпътстващ разрива между медийния магнат и депутат от ДПС Делян Пеевски и председателя на Надзорния съвет и основен акционер в КТБ Цветан Василев, продължава да се разраства.

След взаимните заплахи, обвинения и обяснения днес от "Булгартабак" писмено заплашиха Корпоративна търговска банка със съд, ако в тридневен срок представители на КТБ не "предоставят факти или опровергаят неверните твърдения, направени вчера за "Булгартабак".

"Компанията си запазва правото да потърси своите права по съдебен път", се казва още в прессъобщение на компанията.

От "Булгартабак" пишат още:

"Във връзка с направените коментари на г-н Илиян Зафиров и Георги Христов, представители на ръководството на Корпоративна Търговска Банка в редица медии, Булгартабак прави следните уточнения.

Смятаме, че разпространяването на невярна информация от представители на ръководството на банкова институция по адрес на свой клиент е абсолютно непрофесионално и противоречи на корпоративната и бизнес етика.

Още веднъж декларираме, че „Булгартабак“ и неговите дъщерни дружества нямат кредитни задължения към КТБ към настоящия момент, като всички кредити, които са ползвани преди пълното им погасяване са обслужвани коректно. Само изплатените лихви и такси на банката през последните 3 години са в размер на над 4,5 млн лева, независимо от факта, че техния размер надвишаваше неколкократно пазарните нива в страната".

Недопустимо е - пишат още от "Булгартабак" - представители на сериозна финансова институция да въвеждат съзнателно в заблуждение всички граждани, чрез средствата за масова информация, използвайки неверни данни и боравейки с недостоверна информация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови