"Булгартабак" с ултиматум и заплаха със съд към КТБ

OFFNews Последна промяна на 17 юни 2014 в 17:20 8157 5

Скандалът, съпътстващ разрива между медийния магнат и депутат от ДПС Делян Пеевски и председателя на Надзорния съвет и основен акционер в КТБ Цветан Василев, продължава да се разраства.

След взаимните заплахи, обвинения и обяснения днес от "Булгартабак" писмено заплашиха Корпоративна търговска банка със съд, ако в тридневен срок представители на КТБ не "предоставят факти или опровергаят неверните твърдения, направени вчера за "Булгартабак".

"Компанията си запазва правото да потърси своите права по съдебен път", се казва още в прессъобщение на компанията.

От "Булгартабак" пишат още:

"Във връзка с направените коментари на г-н Илиян Зафиров и Георги Христов, представители на ръководството на Корпоративна Търговска Банка в редица медии, Булгартабак прави следните уточнения.

Смятаме, че разпространяването на невярна информация от представители на ръководството на банкова институция по адрес на свой клиент е абсолютно непрофесионално и противоречи на корпоративната и бизнес етика.

Още веднъж декларираме, че „Булгартабак“ и неговите дъщерни дружества нямат кредитни задължения към КТБ към настоящия момент, като всички кредити, които са ползвани преди пълното им погасяване са обслужвани коректно. Само изплатените лихви и такси на банката през последните 3 години са в размер на над 4,5 млн лева, независимо от факта, че техния размер надвишаваше неколкократно пазарните нива в страната".

Недопустимо е - пишат още от "Булгартабак" - представители на сериозна финансова институция да въвеждат съзнателно в заблуждение всички граждани, чрез средствата за масова информация, използвайки неверни данни и боравейки с недостоверна информация.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.06 2014 в 19:53

Ако не ви е ясно, то ще ви го кажа. В момента Пеевски и Доган имат апетити към "Булгартабак" и искат да бъде изцяло тяхна собственост. Опитват се да изгонят останалите и да упражнят пълен контрол над тютюневия гигант. Ако Пеевски не вземе "Булгартабак" под негов контрол, то "лафките" му заминават на кино. Точно заради това толкова напира там.

17.06 2014 в 19:40

"Само изплатените лихви и такси на банката през последните 3 години са в размер на над 4,5 млн лева, независимо от факта, че техния размер надвишаваше неколкократно пазарните нива в страната"

Ей това е разковничето. Коя фирма, ей така, се съгласява да плаща на банка лихви неколкократно над пазарните нива и на какво ви прилича това?

17.06 2014 в 18:40

Мисля че медиите нарочно имат за цел да пишат какви ли не прпостотии само и само да объркват хората. какво ли не се изписа по темата но в крайна сметка не се разбира как седят нещата в действителност. Като иска Пеевски да добива пълен контрол над Булгартабак, но без визионерския поглед на Василев тази компания е обречена на фалит.

17.06 2014 в 18:36

Avatarx

какво те е страх? в България няма банка която не е стабилна. Това е едно от малкото неща с които можем да се похвалим пред Европа и Америка.

17.06 2014 в 17:42

Тц, тц, тц... най-стабилната банка... направо ме е страх какви са нестабилните!