В Русия ще позлатяват сребърните медали на гимнастичките

OFFNews 17 август 2021 в 16:03 25708 0

Иновативно решение намери шефката на руската художествена гимнастика Ирина Винер - Усманова как да вдигне духа на грациите след олимпийските игри в Токио.

В индивидуалната надпревара титлата спечели израелката Линой Ашрам, като остави зад себе си руската гордост Дина Аверина. При ансамблите златото грабна българският, а рускините останаха втори. След състезанията последваха упреци към съдийството от руска страна, като особено гласовита беше именно Винер.

Седмица след края на олимпиадата тя е намерила решение на проблема, става ясно от пожеланията й към близначките Аверини, които отпразнуваха своя 23-и рожден ден на 13 август. След любезностите и патриотичния плам, Винер в бележка под линия споделя, че планира да даде сребърния медал на Дина Аверина на бижутер, за да го облече в позлата. Вероятно същата съдба ще имат и сребърните медали на ансамбъла.

Винер отговори и задочно на думите на треньорката на Ашрам Айелет Зусман, която каза, че в Русия не могат да губят с достойнство.

“Те са се научили да губят, защото го правят от пет години. Преди олимпийските игри това момиче (б.р. Ашрам) нямаше нито един златен медал освен на европейско първенство, от което отсъстваше Русия”, коментира Винер, според която Ашрам била за бронзов медал в Токио.

“Линой беше най-добрата на олимпийските игри и целият този шум е излишен. Ние, в Израел, сме лидери в своята област и дори Русия се учи от нас”, коментира пък от своя страта физиотерапевтът на израелския отбор по художествена гимнастика Натали Бартлер, която даде за пример факта, че е помагала за възстановяването на рускините със свои съвети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!